SİYASET

“Bu coşku, en büyük gücümüz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Batman'da düzenledikleri ortak mitingle seçim startını verdi.

“Bu coşku, en büyük gücümüz”
25-12-2022 16:06
25-12-2022 16:07
Google News

BU ALAN ÇOK İYİ BİR ÖRNEK

8 Mart Kadınlar Parkı’nda düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz katıldı. Mitinge ayrıca Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, M. Rüştü Tiryaki ve Feleknas Uca da katıldı. Savaşa ve Yoksulluğa Hayır sloganıyla düzenlenen mitingde sanatçı Kadir Çat ve Koma Ritmen Azad Grubu sahne aldı.

DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz “Bu meydanı doldurmakla ne kadar irademize ve siyasetimize bağlı olduğumuzu gösterdiniz. Bu alan çok iyi bir örnektir” dedi.

“BU SES, BU COŞKU BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “HDP’yi operasyonlarla, kumpas davalarıyla,  yargılamalarla, gözaltılarla bitirebileceklerini zannedenlere en güçlü cevabı işte bu meydanlar veriyor. Bu ses, bu coşku bizim en büyük gücümüzdür. Sizinle, sizden aldığımız güçle yürüyoruz, sizinle bu bariyerleri yıkıyoruz. HDP halktır ve halk burada, bu iradeyi kimse kıramaz, halkı sindiremez. On yıllardır halkın boynunu eğmeye çalışıyorlar ama halk boyun eğmedi, eğmeyecektir. Amaçları, demokratik siyaseti tasfiye çabalarıdır, demokratik siyaseti bitirdiklerinde inkâr ve imha politikalarını uygulayacaklarını anıyorlar. Ama demokratik siyaset tüm ülkede, mücadele büyüyerek devam ediyor, halkların umudu olmayı büyük bir başarı olarak büyümeye devam ediyor. Her gün yeni acılar yaşanıyor, canlar gidiyor. Nefret politikaları bu ülkeyi yoksullaştırıyor. 3 gün önce Paris’te bu düşmanlık ikliminin sonucu olarak 3 yurttaşımız katledilmiştir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete