YAŞAM

Bu da tespih borsası; Gramı 10 Dolar…

Gün geçtikçe değerlenen, ticari değeri artan ve tarihi çok eskilere dayanan tespih satışları için Batman’da tespih borsası oluşturuldu.

Bu da tespih borsası; Gramı 10 Dolar…
18-03-2024 16:39
18-03-2024 16:41
BATMAN
Google News

Pınarbaşı Mahallesi Mezopotamya Oteli sokağında bulunan çay ocağını tespih borsası haline getiren esnaf, tespihleri dolar ve gram ile satıyor.

ÇARŞAMBA GÜNLERİ MÜZAYEDE VAR

Tespih satıcıları ve alıcılarını buluşturan tespih borsasında her hafta çarşamba günü açık artırma ve müzayede düzenleniyor. Değerli tespihler müzayede ile satışa çıkarılıyor, en fazla parayı veren alıcı ise değerli tespih veya bilekliğin sahibi oluyor.

20 BİN DOLAR’A TESPİH VAR

Gramı 10 Dolar’dan başlayan değerli tespihler arasında çok eski Osmanlı kehribarı olan tespihler 20 bin Dolara satılıyor. Kehribar, sıkma kehribar, damla, bağa, fil dişi ile birbirinden değerli taşlardan oluşan tespihlerin yer aldığı tesbih borsası, yurdun dört bir yanına ve yurt dışına da tespih satıyor.

ÖZEL SİPARİŞ ALINIYOR

Tespih borsasında, alıcıların siparişlerine göre tespih veya bileklik de yapılabiliyor. Batman, Mardin, Midyat ve Diyarbakır’da ki tespih atölyelerinde yapılan özel tespihler için tespih değerinden hariç ayrıca işçilik ücreti alınıyor.

BİTCOİN DE GEÇERLİ

Tespih borsası, çıtayı yükselterek alıcılara Bitcoin karşılığında da tespih satışı yapabiliyor. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete