GÜNDEM

bu dünyada olmasa bile, öteki dünyada bunun HESABINI VERECEKSİNİZ!

Ankara’da bazı sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde düzenlenmesi planlanan barış mitinginde bombalar patladı. Mitingin yapılacağı alanda ardı ardına meydana gelen iki patlamada 100’ü aşkın kişi hayatını kaybederken, 200’ün üzerinde insan ise yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

bu dünyada olmasa bile, öteki dünyada bunun HESABINI VERECEKSİNİZ!
12-10-2015 01:28
Google News

ANKARA’DAN BATMAN’A CENAZELER GELDİ

  

 

Yurdun dört bir yanından katılımın sağlandığı mitingde meydana gelen patlamada ölenlerden 4’ünün Batman nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Barış mitingine katılan Batman Taşımacılık Sendikası (BTS) emekçilerinden Gercüşlü 55 yaşındaki İbrahim ve 9 yaşındaki oğlu Deniz Atılgan, Diyarbakır’da ikamet eden Batmanlı Abdullah Erol, HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Batmanlı Aycan Kaya, barış talebiyle katıldıkları mitingde haince katledildi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Ankara tren garı önünde meydana gelen saldırıdan sonra yurtta 3 günlük yas ilan edildi. Kamu kurum ve hizmet binalarında bayraklar yarıya indirildi.

BATMAN’DA KEPENKLER AÇILMADI

Bombalı saldırı olayı, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da protesto edildi. HDP il teşkilatının çağrısı üzerine alanlara çıkan yüzlerce kişi, saldırının faillerinin bulunmasını istedi. Öte yandan katliamı protesto etmek amacıyla Batman’da esnaf kepenk açmazken, şehir içi toplu taşıma araçları da kontak kapatarak yaşananlara tepki gösterdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ, BİTME NOKTASINA GELDİ

20 Temmuz’da IŞİD saldırısı altında bulunan Kobanê’li çocuklara oyuncak götürmek için yurdun farklı illerinden bir araya gelen 33 masum insan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı ile şehit oldu. Suruç katliamının aydınlatılmaması ve bölgedeki çatışmalı süreç barış hayallerini tükendi. 3 yıldır devam eden çözüm süreci bitme noktasına gelirken, yurdun doğusuna ve batısına ardı ardına cenazeler gelmeye başladı.

HALKLAR, BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİLDİ

Çözüm sürecinin bitişi ile Türkiye halkları için kâbus dolu günler başladı. Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Hakkâri gibi illerde yaşanan sokak çatışmaları, aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu sivil insanların ölümleri, her geçen gün endişeleri arttırdı. Batı illerinde Kürt insanlara yönelik gerçekleşen ırkçı saldırılar ise halklar arasındaki duygusal kopuşu hızlandırdı.

BARIŞ SİZE DE LAZIM

Tarihler 10 Ekim’i gösterirken, yeni bir katliam haberi daha geldi. Olumsuz sürece rağmen barış talebiyle Ankara’da toplanan binlerce insan, patlayan bombaların arasında kaldı. Olayda ne yazık ki resmi rakamlara göre 95 insan, hayatını kaybetti. Üzerinde “barış hemen şimdi” yazılı flamalar, barış isteyen insanların kanıyla kırmıza bulandı.

ELBET BİR GÜN ADALET TECELLİ EDECEK

Batman Sonsöz Gazetesi olarak bugün ki sayfamızı, bu kirli savaşta ölen barış şehitlerinin anısına “kara” çıkarmayı tercih ettik. Hiçbir habere yer vermediğimiz ön sayfamızda sadece “barış”ı manşetlerimize taşıdık. Çünkü şu anda içinde bulunduğumuz süreçten daha önemli hiçbir şeyin olmadığının farkındayız. Tüm yaşananlara inat, her şeye rağmen “barış” diyoruz. Çünkü biliyoruz ki barış, sadece bize değil, bu ülkede yaşayan herkese lazım. Ve yine biliyoruz ki savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur…

Barışın önüne geçen bütün kirli odaklara ve sorumlulara da sesleniyoruz: ağalar, beyler, paşalar… Yaşattığınız bu cehennem yanınıza kalmayacak.  Çünkü adalet, er ya da geç elbet tecelli edecek. Ve andolsun, bu dünyada olmasa bile öteki dünyada bunun HESABINI VERECEKSİNİZ!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete