SİYASET

“BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL. ÜLKE, FRENİ BOZUK KAMYON GİBİ…”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

“BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL. ÜLKE, FRENİ BOZUK KAMYON GİBİ…”
29-10-2017 23:57
Google News

Real Konak Otel’de gerçekleştirilen Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclis (PM) Üyesi Yıldırım Kaya, Eski Devlet Bakanı Salih Sümer ve CHP’li Belediye Başkanları katıldı. Tek listeyle gidilen kongrede Hüseyin Yaşar, yeniden İl Başkanı olarak seçildi.

TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

CHP’nin Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Nuri Aku, Murat Alioğlu, Aydın Arslan, Ayhan Arslan ve Mahfuz Arslan ile birlikte 20 partili seçildi. Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine ise Kemal Çakıcı, Medeni Çaktu, Sabri Demir, Agit Erdem ve Bünyamin Nayman ile birlikte 9 kişi seçildi. 

“KÜRT SORUNUNU CHP ÇÖZER”

PM Üyesi Yıldırım Kaya, Kürt Sorununa ilişkin yaptığı konuşmada “AKP, Kürt sorununu çözeceğini, barışı getireceğini söyleyerek tek başına iktidar oldu. Kapalı kapılar ardında görüşmeler yürüttü, ‘akil’ insanlardan heyetler kurdu. Tüm Türkiye barışın geleceği günleri beklerken, seçilmiş milletvekillerini, belediye başkanlarını zindanlara attı. Biz tabela partisi değiliz. Diyarbakır’dan, Şanlıurfa’dan, Mardin’den, Van’dan, Batman’dan, Siirt’ten, Hakkâri’den Ankara’ya milletvekilleri göndermeliyiz. Bu topraklarda yaşayan halklar barış istiyor. Kürt sorununun, askeri yöntemlerle çözülemediğini/çözülemeyeceğini zaman bize çok acı bir şekilde gösterdi. Kürt sorunu Türkiye’nin sorunudur. Toplumsal mutabakatla, tüm siyasi partilerin katılımı sağlanarak TBMM’de çözülmelidir. Kürt sorununu biz çözeriz” dedi.

“BU GİDİŞAT, HAYIRLI BİR GİDİŞAT DEĞİL”

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise kongrede ”Batman Halkına sesleniyorum; bu gidişat hayırlı bir gidişat değil. Huzurlu ülkelere bakıyoruz. Yasama var, yürütme var, yargı var. Hata yapma şansınız yok. Düşünün kendinize bir kamyon almışsınız, kamyonunuzun freni yok, yük aldığınız kamyonla tam gaz ilerliyorsunuz. Allah göstermesin nerde, hangi uçurumdan yuvarlanacağınızı bilemezsiniz. Türkiye’nin şuandaki durumu maalesef bu” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI OKUNDU

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’in 94. yılına ilişkin gönderdiği mesaj, batman İl Kongresinde okundu, Kılıçdaroğlu, gönderdiği mesajda, Batman İl Kongresinin hayırlara vesile olmasını diledi. (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete