GÜNDEM

BU İCAT, HIRSIZLARI ZORLAYACAK

Batmanlı girişimci, kuyumcu, postane ve banka gibi işyerlerine yönelik soygun girişimlerini önlemeyi amaçlayan güvenlik sistemi geliştirdi.

BU İCAT, HIRSIZLARI ZORLAYACAK
27-07-2015 20:10
Google News

Sistemin patentini alan girişimci Abdurrahim Suçin, geliştirdiği sistemi uygulamalı olarak basın mensuplarına anlattı. Sistemde, işyerlerini soymak isteyen kişiler içeri girdiği anda işyeri sahibi ile hırsız arasında bir saniye içinde kepenk iniyor. İçeri hırsızlık için giren hırsız, 2 kepenk arasında sıkışıyor ve işyeri sahibi bu süre içerisinde polislere haber veriyor.

BU İCADIMI PİYASADA SATMAK İSTİYORUM

Sisteme ilişkin bilgi veren Batmanlı girişimci Abdurrahim Suçin “İşadamlarından destek bekliyorum. Destek alırsam bu ürün dünyada tanınan bir sistem olacak” dedi. Geliştirdiği sistemin hırsızlara fırsat vermeyeceğini iddia eden Suçin, tek tek sipariş almayacağını belirterek “Bu sistemi gittiğim yerlerde anlatıyorum. İnsanlar şaşkınlıkla karşılıyor. Kendi işyerlerine kurmamı isteyenlerin sayısı çok fazla. Ama benim amacım iş adamlarımızdan destek alıp bu icadı piyasada tanıtmak” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete