GÜNDEM

BU İDDİA, YANIT ARIYOR

12 Ekim 2018 tarihli gazetemizde manşete taşıdığımız “Uyuşturucu Kullanım Yaşı Düşüyor” başlıklı haberimizden sonra gazetemize ciddi ihbarlar yağmaya başladı.

BU İDDİA, YANIT ARIYOR
16-10-2018 22:43
Google News

Yaklaşık 10 gün önce kameralarla donatılan Atatürk Parkında, güpegündüz, herkesin gözü önünde esrar kullanıldığı ihbarı, korkunç gerçeği bir kez daha ortaya çıkardı.

UYUŞTURUCU, BAHİS, TEFECİLİK, KANAYAN YARAMIZ

Uyuşturucu, yasadışı bahis ve tefecilik sorununun bir türlü çözülemediği Batman’da, iddialar da gün geçtikçe ürkütücü boyutlara ulaşıyor. Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul çağına kadar düştüğü kentte, ilgili kurum ve kuruluşların aldığı tedbirler ise yetersiz kalıyor. Güvenlik gerekçesiyle Atatürk Parkına yerleştirilen 360 dereceli güvenlik kameralarının, parkta uyuşturucu satış ve kullanımının önüne geçeceği sanılmıştı. Ancak gelen iddialar, kameraların da uyuşturucu sorununa çözüm olmayacağını ortaya koydu.

8 KİŞİLİK GRUP, HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE ESRAR SARIP İÇTİ, İDDİASI!

Yazarımız Selim Toprak’ın da şahit olduğu olay, pazar günü Atatürk Parkında yaşandı. Bir grup genç, kitap okuma etkinliği için parkta bir araya geldi. Gençler kitap okurken, birkaç metre ileride, çocuk ve gençlerden oluşan 8 kişilik bir grup ise çember oluşturup yere oturdu. Güpegündüz, herkesin gözü önünde sardıkları esrarı içip birbirine uzatan bu grup, ne parktaki vatandaşlara ne de güvenlik kameralarına aldırış etmedi.

VATANDAŞ SORUYOR;

Çocuk ve gençler, uyuşturucuya bu kadar rahat mı ulaşıyor?

Çocuk ve gençlerin uyuşturucuya ulaşması bu kadar kolayken, güvenlik ekipleri uyuşturucu satıcılarına nasıl ulaşamıyor ve müdahale edemiyor?

Güvenlik kameraları, uyuşturucu satış ve kullanımının önüne geçmiyor ise ne işe yarıyor?

Uyuşturucu kullanmaktan ya da satmaktan yakalananlar, gerekli cezaları alıyor mu, cezalar caydırıcı mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete