GÜNDEM

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR!...

Yaşlı adam gözleme pişiriyor, karısı döner kesiyor

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR!...
04-01-2016 20:09
Google News

71 yaşındaki adam gözleme pişirirken, 60 yaşındaki karısı ise döner keserek gençlere taş çıkartıyor.

71 yaşındaki Mehmet Şakir Aktar ve 60 yaşındaki eşi Seray Aktar, 10 yıldır ikamet ettikleri Belde Mahallesi’nde geçimlerini gözleme ve döner pişirerek sağlıyor. Sabahın erken saatlerinde işyerine gelen yaşlı çiftten biri hamur yoğururken diğeri ise döneri şişe geçiriyor.

Döner ve gözleme yemek için büfeye gelen müşteriler ise yaşlı çifti şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 10 yıldır bu şekilde geçimlerini sağladıklarını ifade eden 71 yaşındaki Mehmet Şakir Aktar, çalışma yaşının olmadığını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Çalışmanın ayıp olmadığını belirten Aktar “Bu şekilde para kazanıyoruz. Bizde kadın erkek farkı yok, herkes istediği işi yapabilir. Herkes çalışsın, kimse kimseye muhtaç olup el uzatmasın. Eşim döner kesiyor iş iştir erkek ya da kadın fark etmez. Helal olsun, alın teri olsun ne olduğu sürece sorun yok. Müşterilerimiz bize yetiyor, yeter ki yetiştirebilelim. Bazen sipariş yetiştiremiyoruz” dedi.

“BENİM YAPTIĞIM DÖNER, ERKEKLERİN YAPTIĞI DÖNERDEN DAHA LEZZETLİ”

60 yaşındaki Seray Aktar ise Kürtçe yaptığı konuşmada, her kadının çalışması gerektiğini ve ev ekonomisine katkı sağlamsı gerektiğini dile getirdi. 10 yıldır döner kestiğini belirten Aktar “Ben iddia ediyorum benim dönerim erkeklerin yaptığı dönerden daha lezzetlidir. Bunu ben demiyorum benim dönerimi yiyen müşterilerim diyor. Gücüm ve ömrüm yetene kadar bu işi yapmaya çalışacağım. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum hayata katkıda bulunun evde oturup vakit harcamayız” dedi. Gözleme ve döner yemeye gelen müşteriler ise yaşlı çiftin kendilerine güzel hizmet verdiğini dile getirdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete