ROPÖRTAJ

BU KADINLAR ÇOK İDDİALI

19 MAYIS MAHALLESİ,

BU KADINLAR ÇOK İDDİALI
27-03-2019 16:25
Google News

Olimpik Yüzme Havuzu yanında,

Gençlik Merkezi 2 Binası’ndayım.

Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı faaliyet gösteren bu binada,

Kadınlar kurs görüyor.

Kıymet Barış

Usta Öğretici.

Lezzetli pastalar yapmayı,

O pastaları en güzel şekilde sunmayı öğretiyor kadınlara.

Kadınların sadece hocası değil,

Arkadaşı, kardeşi, dostu da olmayı başarmış.

Koca bir masada,

Börekler, çörekler, pastalar, tatlılar…

En lezzetli sohbet…

Kıymet Barış,

Şimdi de Cumhuriyet Mahallesi’nden muhtar adayı olmuş.

Eeee ömrünü kadınlara adamış biri.

Sadece çalıştığı merkezde değil,

İkamet ettiği mahallede de kadınların en yakını olmak istemiş anlaşılan.

Kadınlardan oluşan bir aza adayı listesi oluşturmuş.

Başlamış kapı kapı dolaşmaya.

Mahalle Kadınlarının sorunlarını tek tek not etmiş.

İhmal edilen ailelere not defterinde geniş yer ayırmış.

Ben inanıyorum,

Eğer şans verirseniz,

O ve azaları

Çok başarılı bir iş çıkaracak.

Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile kadınlara yönelik kursların verildiği 19 Mayıs Mahallesi Gençlik Merkezi 2 Binası’nda, kadınlara pasta ve sunum dersi veren Usta Öğretici Kıymet Barış, ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi’nden muhtar adayı oldu.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM

Batman’da yıllardır kadınlara pasta ve sunum dersleri vererek onlara hem el lezzeti kazandıran hem ekonomik sosyal hayata katan Usta Öğretici Kıymet Barış, ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi’nde de kadınların, gençlerin, yaşlıların, esnafın sorunlarını çözebilmek için muhtar adayı oldu.

BU MERKEZLERİN SAYISI ARTMALI

Gençlik Spor Müdürü Halil Eren, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ve Gençlik Merkezi Müdürü Veysel Özdaş’ın da desteği ile Gençlik Merkezi’nde kadınlara kurslar düzenleyen Kıymet Barış, kadınlara yönelik bu merkezlerden birinin Cumhuriyet Mahallesi ve kentin bütün semtlerinde de açılması gerektiğine dikkat çekti.

GÖRDÜĞÜMÜZ İLGİ GURUR VERİCİ

Mahalleyi adım adım gezerek ihmal edilen ev ve sokakları tespit eden Barış “Yıllardır ÂDEM merkezlerinde ve şimdiki Gençlik Merkezi’nde kadınlarla kardeş olduk, arkadaş olduk. Onlara sadece pasta yapıp güzel sunumlarla ikram etmeyi değil, hayatta zorluklara karşı nasıl dik durulabileceğini, çocukları ve eşleri ile nasıl iletişim kurmaları gerektiğini de öğretiyoruz. Onlara, hayatın gerisinde durmak ya da hayat uzaktan izlemek yerine, hayata dâhil olmayı öğretiyoruz. Şimdi sıra Cumhuriyet Mahallesi Kadınlarında. Çünkü yoksunluk içindeler. İhmal ediliyorlar. Çünkü sosyal yaşam alanları yok. Çünkü sokakları kirli. Çünkü ihtiyaç sahibi olanlar var ve çok zor durumdalar” dedi.

KADIN AZALARLA İŞBAŞINDA

Kadın aza adayları ile kapı kapı dolaşan Barış “Gördüğümüz ilgi bizi memnun ediyor. İnsanlar, kadın muhtar fikrine sıcak bakıyorlar. Çünkü mahallelerin, aslında kadın muhtarlar tarafından yönetilmesi gerektiğini onlar da biliyor. Kahvehanelerde, semt pazarlarında, sokaklarda görüştüğümüz seçmenlerin, kadın muhtar adayı ve kadın aza adaylarına yaklaşımı beni oldukça mutlu ediyor” dedi.

SEÇİLSEM DE SEÇİLMESEM DE DESTEĞİM SÜRECEK

Cumhuriyet Mahallesi’nde ihmal edilen yoksul ailelerin yaralarını sarmak istediğini belirten Muhtar Adayı Barış “Muhtar seçilsem de seçilmesem de tespit ettiğim sorunları, ihtiyaç sahibi ailelerin listesini, mahallenin sorunları için hazırladığım önerileri bir liste halinde, seçilecek muhtarın masasına koyacağım, çözümünü isteyeceğim. Mahallede iki küçük park var. Çocuk sayısı çok fazla. Kadınlar, çocuklarını eğlenmeleri için parka götürüyor. Ama parktaki oyun kondollarında yer bulamayan çocuklar, eve ağlayarak dönüyor. Kadınlar için büyük problem. Yoksul ailelerimiz var. Kimse onların sesini duymuyor. Benim tek isteğim, mahallemde ihmal edilen ailelerin yaralarını sarmak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete