SAĞLIK

BU KOLEJ, BÖLGEDE BİR İLK…

Yapımı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) devam eden Bilim-Teknik Koleji Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2014–2015 eğitim-öğretim sezonuna hazırlanıyor.

BU KOLEJ, BÖLGEDE BİR İLK…
18-06-2014 20:49
Google News

Türkiye’de 12 ilde bulunan kolej, Güneydoğu ve Batman’da ilk olacak. 15 dönüm üzerine 13 Bin 500 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen okulda 54 derslik 23 atölye, sosyal-sportif alanlar yer alacak. Okulda, elektrik-elektronik, tesisat ve iklimlendirme, endüstriyel otomasyon, yenilenebilir enerji, gıda ve kimya bölümleri açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteklediği okula 2014–2015 eğitim-öğretim sezonunda 9. ve 10. sınıfa geçecek öğrenciler alınacak. Yapımını Batmanlı işadamı Ali Yılmaz'ın üstlendiği, eğitim koordinatörlüğünü Mustafa Bozan, Metin Daş ve Abdurahim Demirtaş'ın yaptığı Bilim-Teknik Kolejinin, modern ve güvenli ortamı ile standartların üstünde olduğu belirtildi.

Okula kayıt yaptıracak öğrencilerin lise öğrenimleri boyunca okulda tamamen ücretsiz okuyacaklarını belirten eğitim koordinatörü Mustafa Bozan "Ülkemizde ve bölgemizde bulunan mevcut Meslek ve Teknik Lise sayısı yeterli değil. Mevcut olan liselerin öğrenci talebini karşılayamaması ve son zamanlarda ortaya çıkan ara elemen ihtiyacı, yeni meslek ve teknik liselerin açılma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda bizde bu okulu açmaya karar verdik. Öncelikle Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli eleman yetiştireceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete