GÜNDEM

BU KÖY HURDACILARA YASAK

Kozluk’a bağlı Samanyolu Köyünde yaşanan hırsızlık olayları köylüleri bezdirdi, hırsızlık olaylarından hurdacıları sorumlu tutan Samanyolu sakinleri "bu köye hurdacıların girmesi yasaktır" yazılı levhaları, köyün girişine astı.

BU KÖY HURDACILARA YASAK
15-02-2017 21:59
Google News

KÖYLÜLER, HIRSIZLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

110 haneli, 850 nüfuslu Samanyolu köyünde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları bezdirdi. Hırsızlık olaylarını araştıran köylüler, köye gündüz hurdacı kılığında giren şahısların keşif yaptığını ve gece ise hayvanları çalarak izlerini kaybettirdiğini belirledi. Bunun üzerine köyün ileri gelenleri, köye hurdacıların girmesini yasaklama kararı aldı. Kararın alınmasının ardından köyün iki girişine, “Köye hurdacı girmesi yasaktır” tabelası asıldı.

“TANIDIK DEĞİLSE KÖYE ALMIYORUZ”

Köy Muhtarı Cevdet Avcı, köylülerin çoğunun hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Köyde bir kaç defa hayvan hırsızlığı oldu. Köye girenler hurdacı adı altında geliyor ve köyün içini geziyor. Daha sonra geçe gelip hayvanlarımızı çalıyorlar. Köyün iki ana girişine bu tabeladan astık. Şimdi hurdacılar bizden habersiz köye giremiyor. Giriş yapmak isteyen hurdacı tanıdık olursa izin veriyoruz, tanınmıyorsa köye almıyoruz. Çoğu tabelayı gördükten sonra köyün girişinden dönüyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete