GÜNDEM

BU KÖYDE SİGARA İÇMEK AYIP

Girişine “sigara içmek ayıptır” yazılı tabela asılan köyde, damat adaylarına ilk sorulan soru ise sigara içip içmediği oluyor

BU KÖYDE SİGARA İÇMEK AYIP
10-01-2017 01:12
Google News

Batman Merkeze bağlı 110 haneli ve bin 500 nüfuslu Yaylıca Köyünde ikamet eden Kudbettin Sinet, 30 yıl boyunca kullandığı sigarayı birkaç yıl önce bıraktı. Sinet’in sigarayı bırakması ile başlayan kampanya, tüm köyde yayıldı. Kısa süre içinde köylülerin büyük bir bölümü sigaraya veda etti. Kampanya kapsamında vatandaşlar ve köy muhtarı, köyde sigara içilmesini yasakladı. Böylece köyün girişine “sigara içmek ayıptır” yazılı tabela asıldı. Sigara kullananlara kız verilmeyen köyde, kız istemeye gelenlere ilk soru olarak damat adayının sigara içip içmediği soruluyor.

“SİGARA KULLANANLAR, KÖYÜN DIŞINA ÇIKIYOR”

Köyde sigarayı ilk kendisinin bıraktığını anlatan Kudbettin Sinet “30 yıl boyunca günde 2 paket sigara kullandım. Hastalandıktan sonra bırakma kararı aldım. Ben bıraktıktan sonra yavaş yavaş herkes bıraktı. Şimdi sağlıklıyız, rahatız. Köyümüzde halen sigara kullanan bir kaç kişi var. Bunlar da evde ve köyde içemiyorlar. Utandıkları için köyün dışına çıkıp gizlice kullanıyorlar. Hanımları da izin vermiyor” dedi.

“KÖYDE SİGARA İÇMEK AYIP”

Köy Muhtarı Mustafa Yıldız ise köyünün, Batman’ın en gelişmiş ve modern köyü olduğunu ifade ederek “Büyük ve küçük herkes sigarayı bıraktı. Artık bizim köyde sigara içmek ayıplanıyor. Sigara içene kız verilmiyor. Köye gelenlerin de sigara içmemesi için tabela astık”  dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete