ROPÖRTAJ

BU KURS MERKEZİNDE YOK YOK

Brıtısh Town ve BEMAR Kariyer Merkezi, 4 yıldır İngilizce, Almanca gibi dil kursları, grafik tabanlı programlar, kişisel gelişim eğitimleri, insan kaynakları programları, diksiyon ve iletişim dersleriyle hizmet veriyor.

03-09-2021 20:11
BATMAN
Google News

Uzman kadrosuyla Gap Mahallesi 2506 sokak numara 23’te 4 yıldır hizmet veren merkez, yeni kayıtları almaya başladı.

MERKEZİN BAŞINDA TECRÜBELİ BİR KADIN VAR

Brıtısh Town ve BEMAR Merkezi Müdürü Sibel Özcan, 10 yıldır bu alanda hizmet verdiğini belirtirken “1986 Van doğumluyum. Bir şekilde hayat yolumuzu Batman’la kesiştirdi. 2019 yılında burada evlendim. Eşim İngilizce Öğretmeni. Ben de iletişim uzmanıyım. 10 yıl alanda çalışıyorum. Van’da ve Batman’da Amerikan kültür yabancı dil okullarında eğitim danışmanlığı ve kurum müdürlüğü yaptıktan sonra Batman’da artık kendi yerimi açmak istedim ve 2018 yılında Brıtısh Town ve BEMAR Kariyer Merkezi’ni açtım” dedi.

UZMAN KADROYLA FAALİYET GÖSTERİYOR

Uzman bir ekiple çalıştıklarını belirten Özcan “Hemen hemen hepsi yurtdışı deneyimi olan, bu anlamda uzun yıllardır birlikte çalıştığımız profesyonel bir öğretmen kadrosuyla çalışıyoruz. Bizim için önemli olan öğrenci odaklı olmak, bu yüzden uzman kadroyla verilen kursların kalitesini arttırma gayretindeyiz” dedi. ”45

TEMSİLCİLİĞİ BULUNAN BİR MARKANIN BATMAN TEMSİLCİSİYİZ”

Yurdun farklı illerinde 45 temsilciliği bulunan bir kurumla çalıştıklarını ifade eden Özcan “Bu işe girerken daha öncesinde kurumsal olmadan kendi yerel işletmelerimizle hizmet veriyorduk. Ancak zamanla kurumsal imaja ihtiyaç duymaya başladık ve merkezi İzmir olan British Town ile anlaştık” dedi. 

HEM DİL MERKEZİ HEM KARİYER MERKEZİ

British’de açılan sertifikalı kurslar hakkında bilgi aktaran Özcan “Kurumsal anlamda sertifika programlarımız var çünkü burası aynı zamanda bir BEMAR kariyer merkezi. Kişisel gelişim eğitimlerine yönelik eğitimler veriyoruz. Yabancı dil eğitiminin yanı sıra grafik tabanlı programlar, kişisel gelişim eğitimleri, insan kaynakları programları, diksiyon ve iletişim dersleri veriyoruz. 450 metrekare alanımız var. 2 katlı binamızda 6 adet derslikte kurslarımızı veriyoruz” dedi.

HER YAŞ GRUBUNA YÖNELİK KURSLAR VAR

Yabancı dil öğrenmek isteyen 7’den 77’ye herkese eğitim verebildiklerini ifade eden Özcan “7–14 yaş çocuk gruplarıyla başlıyoruz. İngilizce öğrenmek, yabancı dil öğrenmek isteyen her yaş grubuna hizmet verebiliyoruz. İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca gibi birçok dilde eğitim veriyoruz. Dil öğrenmek isteyen herkes gelebilir. Kim ne istiyorsa biz ona göre eğitim veriyoruz” dedi. 

SINAV PROGRAMLARI AYRI

Dil sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ayrı kurslar düzenlediklerini belirten Özcan “Sınav programlarımızı ayrı tutuyoruz. YDS, YÖKDİL ve 12. sınıf ve mezun öğrencilerin oluşturduğu YKS dil gruplarımız var. YKS dil grubunda oldukça iddialıyız. 2 senedir Batman birincisi, kurumumuzdan çıkıyor. Geçen sene Türkiye birincimiz kurumumuzdan çıktı. Bu anlamda çok profesyonel bir ekibe sahibiz” dedi.

AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE EĞİTİM VERİLİYOR

Avrupa standartlarına göre eğitim verdiklerini söyleyen Özcan “Avrupa dil portfolyosunun belirlediği standartlar doğrultusunda eğitim veriyoruz. Genel İngilizce dediğimiz tamamen konuşmayı hedefleyen dil edinmeyi hedefleyen bir programımız var. Bu program, 6 kurluk bir eğitim programını içeriyor. Tamamen Avrupa Birliği Standartlarının belirlemiş olduğu şekilde eğitim veriyoruz. Okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerine yönelik programlar yapıyoruz. A1-A2 başlangıç, B1-B2 orta düzey, C1-C2 de ileri ve akademik düzey İngilizce şeklinde devam ediyor” dedi.

MERKEZ, YURT DIŞINA ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR

Yurt dışındaki bazı ülkelere üniversite ve dil okulları için öğrenci gönderdiklerini ifade eden Özcan “Yoğun şekilde Almanca eğitimi talebimiz var. Orada aile birleşimi ya da iş imkanı için gitmek isteyen herkese İngilizce ve Almanca eğitimi veriyoruz.  Üniversite eğitimleri için ya da tamamen dil kursları için dil okullarıyla ilgili bağlantılarımız var. Malta, Amerika, Kanada gibi ülkelere öğrenci gönderebiliyoruz. Yine Almanya’ya sağlık personeli alımında beraber çalışmış olduğumuz şirketler var, buradan gitmek isteyenleri gönderebiliyoruz” dedi.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR, KAMPANYALAR DA VAR

Her döneme özel kampanyalar düzenlediklerini belirten Özcan “Gruplara göre fiyatlarımız değişebiliyor. Erken kayıt kampanyalarımız oluyor. İngilizce de 2+1 kampanyamız var. 2 kur alana 3.kuru hediye ediyoruz. Biz bir seviye belirleme testi uyguluyoruz. Hangi kurdaysa o kurdan başlatıyoruz. Haftada 1 gün speaking clup- konuşma kulüpleri yapıyoruz.  Orada bir kitap veya kaynak yok. İngilizce sohbet etmeye çalışıyoruz çünkü bizim için önemli olan dili konuşabilmek. Konuşamıyorsanız o dili bilmiyorsunuz demektir” dedi. 


ÇOCUKLARA ZEKÂ OYUNLARIYLA KEYİFLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Merkezde, çocukların eğlenerek İngilizce öğrenebildiğini belirten Özcan “7–14 yaş gruplarımızda hem yaz kamplarımız hem kış eğitimlerimiz mevcut. Bu sene çok keyifli bir yaz kampımız vardı. Zekâ oyunlarıyla birlikte bir paket program hazırlamıştık. Şu anda 18 çocuğumuz var. Servis hizmetimizi talebe göre oluşturuyoruz. Çocuklara herhangi bir sınav ve ezbere yönelik değil de tamamen dil edinmelerine ve konuşmaya yönelik eğitim veriyoruz. Eğlenerek İngilizce öğreniyorlar” dedi.

KURS SÜRELERİ DEĞİŞİYOR

Kurs sürelerinin değiştiğini belirten Özcan “Kurslarımızın süreleri programlara göre değişiyor. Sınav grupları biraz daha uzun süreli, dönemlik oluyorlar ama genel İngilizce de kurlar genellikle 2-2.5 ay sürüyor. Malum pandemi sürecinde çok zor şartlar altında eğitimler vermeye devam ettik ama çok hazırlıklı ve hızlı bir şekilde adaptasyonumuzu sağladık. Youtube kanalımızı açtık. Online eğitim programlarımızı hazırladık. Her koşulda öğrencinin yanında olmaya devam ettik” dedi. 

BEMAR KARİYER MERKEZİNİN FRANCHİSİNGİNİ YAPIYORUZ

Geniş bir yelpazesi bulunan kariyer merkezi BEMAR’ın franchisingini yaptıklarını açıklayan Özcan “BEMAR kariyer merkeziyiz aynı zamanda. BEMAR kariyer merkezi de Brıtısh Town’a bağlı bir kurum. Onunda Franchisingini yapıyoruz. Orada da çok geniş bir yelpazemiz var. Kişisel gelişim eğitimlerinden iletişim, diksiyon, sosyal medya uzmanlığı, insan kaynakları uzmanlığı gibi ya da grafik tabanlı programlar Otoket, Netcad, Tridimax gibi eğitimler veriyoruz” dedi. 

EĞİTİMLERİN SONUNDA SERTİFİKA VERİLİYOR

Eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini ifade eden Özcan “Sertifikalarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve aynı zamanda ulusal anlamda da her sertifikamızın kişiye özel bir kodu var. Bu kodu sistem üzerinden girdiğiniz zaman İngilizce bildiğinizi kanıtlar nitelikte oluyorsunuz. Bu sertifikalar iş ararken elinizi güçlendirir. Örneğin C1 düzeyinde İngilizce bilen biri için tesol sertifikası dediğimiz bir programımız var. Online bir program aslında. Bu programı tamamladıktan sonra uluslararası anlamda İngilizce Öğretmeni olarak çalışabiliyor arkadaşlarımız” dedi. 

“TİCARETHANE DEĞİL EĞİTİMHANEYİZ”

Kurumlarında ticaretin değil eğitimin ön planda olduğunu ifade eden Sibel Özcan “Bizde ticarethane ön planda değil, daha çok eğitim hane önemli. Örneğin eğitimlerde garantili eğitim veriyoruz. Yüzde 90 oranında derse devam edip ben öğrenemedim derse aynı kuru ücretsiz alabiliyor. O yüzden biraz daha herkes öğrensin herkes sevsin çünkü bizim nesiller ne yazık ki yabancı dil de heba olan bir nesiliz” dedi. 

SONSÖZ TAKİPÇİLERİNE ÖZEL İNDİRİMLER VAR

Brıtısh Town ve BEMAR Kariyer Merkezi’ne başvurularda Sonsöz takipçilerine özel indirimlerin uygulandığını, merkeze 0553 889 83 83 numaralı telefondan ulaşabileceğinizi ve instagramda @britishtownbatman hesabından takip edebileceğinizi unutmayın. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete