ROPÖRTAJ

Bu mağazayı çok seveceksiniz

2021 yılında açılışına gitmiştim MEFA Butiğin. Şimdi de renkli bir çekim için Gültepe Mahallesi Ela Plaza Altı No:8’de bulunan butiğin kapılarını çalıyorum.

Bu mağazayı çok seveceksiniz
18-01-2023 07:50
19-01-2023 18:25
Google News

2021 yılında açılışına gitmiştim MEFA Butiğin.

Şimdi de renkli bir çekim için

Gültepe Mahallesi Ela Plaza Altı No:8’de bulunan butiğin kapılarını çalıyorum.

Sevgili Fatma Arpacı, her zamanki güler yüzlülüğü karşılıyor.

Her yerine kadın eli değmiş, çiçek gibi bir mağaza.

Raflar, modern ve her kesime hitap eden giyim ürünleri ile cıvıl cıvıl.

Takılar, çantalar, kadınları mest eden türden.

“Sıradan bir çekim olmasın” dedik.

Girdik giyim kabinine.

Kombinler denedik peş peşe…

En eğlenceli röportajlarımdan birini yapmış oldum.

Video kayıtlarını izlersiniz youtube Batman Sonsöz WEB TV Kanalında.

Şimdi Fatma Arpacı ve Mefa’yı tanıyalım biraz…

-Fatma Arpacı kimdir?

1995 Siirt doğumluyum. 2021 yılında Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. 2021 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet- Hukuk Bölümünden mezun oldum. Anadolu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde eğitim hayatım devam ediyor. 2021 yılında uzun süredir hayalini kurduğum Mefa Butiği açtım. Bir yandan eğitim alanında kendimi en üst seviyelere taşımak için çalışırken, bir yandan da hayalini kurduğum butiğimde alanında en iyi olması için  büyük bir özveriyle çalışıyorum.

KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDEBİLECEĞİNİZ BİR MEKAN…

-Giyim sektöründe yer almaya nasıl karar verdiniz?

“Kadınlara yönelik alanda faaliyet göstermeyi seviyorum. Hemcinslerimle bağımı güçlü tutmak için bu önemli. Batman’da kadın giyimine yönelik bir eksiklik olduğu ortada. Kadınların ağzında hep aynı cümle, Batman’da aradığımız şeyi bulamıyoruz… Giyim sektöründeki yolculuğumu başlatan cümle bu oldu. Mefa tam da bu amaçla açılmış bir giyim yeri. Aradığınız şeyleri bulabilmeniz için oluşturulmuş bir adres. İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de kadınlar hangi kalitede giyinebiliyorsa Batman’da da o kalitede giyinebilsin diye titizlikle çalışılmış bir projenin ürünü Mefa… Kapısından içeri girdiğiniz anda kendinizi özel hissedebileceğiniz, kahvenizi içerken alışveriş yapabileceğiniz, rahatlıkla kombin deneyebileceğiniz, özel günlerde ya da günlük hayatta kaliteli giyinebileceğiniz ürünleri bulabileceğiniz bir mağaza… İçerisi, kadınlara hitap edecek tasarım ve ambiyansta oluşturulmuş bir mağaza…”

-Mefa ismini neden tercih ettiniz peki?

“Mefa, sevgi bağlılığı anlamına gelebilen zarif bir kelime. Kadını temsil ettiğine inandım. Butiğe isim belirlerken uzun bir uğraş içerisine girdim. Mefa kelimesi, işte tam olarak bu dediğim bir isim oldu”

DOĞRU ÜRÜNÜ BULMAN İÇİN ŞEHİR ŞEHİR GEZİYORUM

-Ürünlerinizi nereden temin ediyorsunuz?

“Şehir şehir gezdiğimi söyleyebilirim. Mefa’nın konuklarını memnun edebilmek için çok uzun araştırmalar yapıyorum. Nerede güzel ve kaliteli bir ürün var, gidip Batman’a getiriyorum. Batmanlı Kadınlar, her şeyin en iyisine layık çünkü. Sıradan ürünlere dolu olan bir butik olmasını istemedim hiçbir zaman. Raflarımdaki tüm ürünler modern çizgide olsun, kalite koksun istedim. Her geçen gün artan müşteri portföyüm, Mefa’nın doğru yolda olduğunu gösteriyor bana”

-Aksesuarlarınızda da iddialı mısınız?

“Kesinlikle evet. Çantalarımız, kolye, küpe, bileklik gibi takılarımız, sararma ve kararma yapmayan hem birinci kalite hem en modern çizgide…”

-Ürünleriniz hangi kesime hitap ediyor?

“Burada sınırlama yapmak Mefa için doğru olmayacaktır. Ürünlerim kendine değer veren, kendini özel hissetmek isteyen, girdiği ortamda kendi duruşunu fark ettirmek isteyen herkese hitap ediyor.

MEFA’DA İNDİRİMLERDEN FAYDALANIN

Tanıtım sayfamızın geleneğini bozmuyoruz ve Mefa’dan Sonsöz takipçileri için indirim talep ediyoruz. Sevgili Fatma Arpacı, Sonsöz’ün selamını iletenlere yüzde 25 indirim uygulayacağını söyleyerek zarafetine zarafet ekliyor. Mefa’yı, instagramda @mefa_online sayfasından takip edebilirsiniz.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete