HALKIN SESİ

BU MAHALLE İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Aydınlıkevler Mahallesi’ne konuk olduk. 4.dönemi olan Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Badur ile 12 bin nüfus ve 5.300 seçmeni olan mahallenin sorunlarını yerinde tespit ediyor, mahallelinin beklentilerini dinliyoruz.

BU MAHALLE İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
26-06-2015 18:55
Google News

OKUL YOK..!

12 bin nüfusu olan mahallede okulun olmadığını belirten mahalle muhtarı Badur “Mahallemizde okul yok. Çocuklarımız kilometrelerce yol kat edip diğer mahallelerde bulunan okullara gidiyor. Yıllardır mahalleye okul yapmak için mücadele ediyoruz fakat arsa bulamadığımız için okulda yapamıyoruz. Bu hassas konuda Milli Eğitim Müdürünün sesimizi duymasını istiyoruz” diyor.

PARK VE YEŞİL ALAN SORUNU

Batman’ın eski yerleşim mahallesi olarak anılan Aydınlıkevler’de en büyük sorun, yeşil alan yetersizliği. Mahalleye yeşil alanların kazandırılmasını isteyen Muhtarımız Mehmet Emin Badur “Aydınlıkevler, eski bir mahalledir. Mahallemize park ve yeşil alan açamıyoruz. Halkımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Yetkililerden mahallemize yeşil alan yapılması için destek bekliyoruz” dedi.

TAZİYE EVİ YAPIYORUZ

Muhtarımız, mahalleye taziye evi kazandırmak için kolları sıvamış. 17.cadde üzerinde taziye evi yaptıklarını belirten Sayın Badur “720 metrekare alan üzerinde 2 katlı bir taziye evi yapıyoruz. En kısa zamanda taziye evimiz halkımıza açılacaktır” ifadelerini kullanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

Batman’ın eski yerleşim birimlerinden olan Aydınlıkevler Mahallesi, kentsel dönüşümü en çok isteyen mahallelerden biri. Tüm sorunların kentsel dönüşümle sona ereceğini belirten Muhtar Badur “Mahallemizde okul yok, yeşil alan yok, yollarımız dar ve binalarımız eski bu sorunların çözülebilmesi için mahallemize kentsel dönüşüm şart. Çünkü ancak kentsel dönüşümle beraber okul ve park yapabiliriz” diyor.

PROJELERİM VAR

Mahallesi için çalışan muhtarımız, projeleriyle de göz dolduruyor. Mahallelinin beklentilerini gayet iyi tanıyan Sayın Badur “Sağlık ocağı açtım, taziye evi, yol çalışmaları şimdi ise hedefim okul ve yeşil alan yapmak olacak” açıklamasını yapıyor.

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR

Ramazan Ay’ının barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan muhtarımız, küskünlerin bu ayda sona ermesini istiyor. Ayrıca yardıma muhtaçların unutulmaması gerektiğini ifade eden Sayın Badur, muhtaçlara yardım yapılması gerektiğini belirtiyor.

MUHTARLARI DAHA FAZLA ÖNEMSESİNLER

Yerel ve hükümetin muhtarlara daha fazla önem vermesini isteyen Muhtar Badur “Muhtarlar halka daha yakın oldukları için tüm sorunları biliyorlar. Üst makamlar, mahalle ve köy muhtarlarını daha fazla ciddiye almalı ve önemsemelidir” ifadelerini kullanıyor.

MAHALLEMİZ NASIL BİR MAHALLE?

Muhtarımıza “Aydınlıkevler, nasıl bir mahalledir?” sorusunu yöneltiyoruz. Sorumuzu “Aydınlıkevler, 1970’lerde mahalle olan eski yapılı bir mahalledir. O günkü şartlara göre yapıldığı için yolları dardır. Evler birbirine yapışıktır. Komşuluk bağları gerçek anlamda yüksektir”  ifadeleriyle yanıtlıyor muhtarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete