EĞİTİM

BU OKUL, USTA YETİŞTİRİYOR

2014 yılında eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, usta olarak mezun oluyorlar.

BU OKUL, USTA YETİŞTİRİYOR
19-09-2021 09:39
BATMAN
Google News

ÖRGÜN ÖĞRETİM VE AÇIK ÖĞRETİM YAPILIYOR

Batman-Silvan Yolu Havaalanı Kavşağı’nda bulunan okulda, hafta içi örgün öğrenciler, hafta sonu da açık öğretim lisesi öğrencileri ders görüyor. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü, Elektrik Elektronik Teknik Bölümü, Mobilya ve iç Mekân Tasarımı Bölümü, Metal Teknoloji Alanlarında öğrenci yetiştirdiklerini belirten Okul Müdürü Osman Atmalar, mesleki anlamda başarılı projelere imza attıklarını söyledi.  

AÖL ÖĞRENCİLERİ İÇİN 1 EKİM SON GÜN 

Hafta içi 4 ana bölümde 600 öğrencinin mesleki ve teknik anlamda eğitim öğretim gördüğünü belirten Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü Şefi Halil İnaç “Çalışan ve okula gelme imkânı olmayan öğrenciler için hafta sonları açık öğretim bölümlerimiz var. Okulumuzda örgün ve açık öğretim bölümlerinden mezun olanlar, alanlarında usta olarak yetişiyor. Onlara mesleki lise diplomalarının yanı sıra, iş yeri açma ruhsatı da veriyoruz. Okulumuzda mezun olanların istihdam alanı daha kolay oluyor. Bütün ilköğretim mezunlarını, liseyi yarıda bırakmak zorunda kalanlar, istediği üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerine yerleşemeyenler, herhangi bir liseden mezun olup ikinci liseyi açıktan okumak isteyenler, üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinden de mezun olanlar da bizde açık öğretim bölümlerimizde okuyabilirler” dedi.

MÜRACAATLAR, 1 EKİM’E KADAR

1 Ekim’e kadar mutlaka mobil uygulamalardan açık öğretim liselerine 50 TL yatırarak kayıt yapılabileceğini belirten İnaç “Bütün gençlerimizin meslek sahibi olmalarının yanı sıra ilerde işlerine yarayacak meslek lisesi diploması ve iş yeri açma ruhsatlarının olmasını istiyoruz. Öğretmen kadromuz bütün gençlerin hizmetindedir” dedi. Okulla ilgili bilgi almak isteyenlerin 0488 218 05 63 numaralı hattı arayabileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete