SİYASET

“Bu oyunu milli görüş iktidarı bozabilir”

Yeniden Refah Partisi Batman 1. Olağan Kongresi, Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde ‘Türkiye’yi yönetmeye, dünyayı değiştirmeye hazırız’ sloganıyla gerçekleştirildi.

“Bu oyunu milli görüş iktidarı bozabilir”
26-06-2022 13:11
26-06-2022 13:17
BATMAN
Google News

Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Musa Okçu, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Sabih Dallı katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, güven tazeledi.

“BÖLGE HALKINI KUCAKLAYACAĞIZ”

Kongrede konuşan Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak yola çıkarken Erbakan hocamızın ortaya koyduğu milli görüş anlayışının temsilcisi olacağız. Erbakan Hocamız insanımıza yaklaşırken bu insan acaba Kürt müdür, Türk müdür, Alevi midir, Sünni midir, Arap mıdır, Zaza mıdır diye yaklaşmadı. Erbakan Hocamız bu insanlara geçim derdi var mıdır, yok mudur, adaletli bir muamele görüyor mu, temel hakları güvence altında mıdır, çocuğuna kaliteli bir eğitim verilebiliyor mu diye yaklaştı. Ümmet ve İslam kardeşliği anlayışıyla bölge insanını kucaklamaya geliyoruz. Geçen hafta Çırağan Sarayında merhum Erbakan Hocamızın 1997 yılında temellerini attığı D-8 (Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan, Türkiye) teşkilatının 25. kuruluş yıldönümü toplantısını gerçekleştirdik. D-8 sadece 8 ülkenin bir araya gelmesi demek değil, yeni ve adil bir dünyanın çekirdeği olan bir teşkilattır. Dünya Siyonizm’i ve ırkçı emperyalizmin, ülkemiz ve İslam âlemi üzerindeki oyunlarının ortadan kaldırılması bakımından son derece önemli bir adımdır. D-8’i oluşturan 8 Müslüman ülkenin nüfusu bugün 1.2 milyar seviyesine gelmiştir. Dünyada tespit edilmiş petrol rezervinin yüzde 12’sine, dünyada tespit edilmiş doğalgaz rezervinin yüzde 22’sine sahiptirler. Dünya deniz ticaretinin geliştiği ve dünya deniz ticaretinin 3’te 2’sinin gerçekleştiği deniz yolları ve boğazların kontrolü bu ülkelerin elindedir. Bu ülkeler dünyanın merkezinde bulunmaktır. D-8’i oluşturan 8 ülkenin gayri safi milli hâsılaları bugün 4,5 trilyon dolara gelmiştir. Dış ticaret hacimleri bugün 2 trilyon dolara gelmiştir. Böyle muazzam bir potansiyel Türkiye’nin öcülüğünde 1997 yılında bir araya gelmiştir. 25 seneden bu yana bu muazzam potansiyel gerektiği gibi değerlendirilmemiştir. 20 senelik Ak Parti iktidarı D-8’i gerektiği gibi yürütmemiş, Türkiye bugün yabancı ülkelerin merkez bankalarıyla yapılacak SWAP anlaşmalarına muhtaç hale gelmiştir. Yana yakıla dış borç arayan bir hale gelmiştir. Yeniden Refah iktidarında Erbakan Hocamızın mirası olan D-8’e sahip çıkacağız, canlandıracağız. Siyonizm’in amacı bizi bölmek, parçalamak ve yutmaktır. Bunun için bizi Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu ancak milli görüş iktidarı bozabilir” dedi.

 

‘’İKTİDARA GELİRSEK…’’

İktidar vaatlerini açıklaşan Erbakan “İktidarımızda milli kaynak paketlerimizi hayata geçireceğiz. Paylaşımda adalet en önemli önceliğimiz olacak. Memura, işçiye, emekliye yüzde 100 maaş zammıyla işe başlayacağız. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik vereceğiz. Önce millet anlayışıyla hareket edeceğiz. Haksız vergileri kaldıracağız. Asgari ücretten ve temel gıda maddelerinden 1 kuruş vergi almayacağız. Kamuda israfı ve savurganlığı ortadan kaldıracağız. Bizim iktidarımızda 1 tane bile birden fazla maaş alan bürokrat kalmayacak. 1 dolarlık işlerin 10 dolara ihale edilmesine son vereceğiz. Bütün kamu kurumlarına ‘rüşvet alanda, verende melundur’ tabelasını yeniden asacağız. Borç, faiz, beton, çimento ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat ekonomisine geçeceğiz. Tarım ve hayvancılıkta, sanayi ve teknolojide üreten ve ihraç eden Türkiye’yi hayata geçireceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete