GÜNDEM

BU PROJE, 15–29 YAŞ ARASI GENÇLER İÇİN…

DİKA mali desteğiyle Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerinde yürütülecek olan TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Proje’sinin tanıtım toplantısı, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında yapıldı. Temmuz 2020-Haziran 2023 yılları arasında yürütülecek olan projeyle, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki 15–29 yaş arası gençlere mesleki eğitimler verilerek, istihdama katılmaları sağlanacak.

BU PROJE, 15–29 YAŞ ARASI GENÇLER İÇİN…
21-02-2021 14:29
Google News


PROJE TEMMUZ 2020 İLE HAZİRAN 2023 ARASINDA YÜRÜTÜLECEK
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) desteğiyle yürütülecek olan TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Proje’sinin tanıtım toplantısı, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Proje Koordinatörleri Cleofe Maria Cristina Guardigli ile Asude Özsoy, DİKA Temsilcisi, Batman Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri ile Ar-Ge Birimi Personelleri katıldı. Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedefleyen projenin genel değerlendirmesi yapıldı.

PROJE 3 YIL SÜRECEK
AB mali desteğiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DİKA’nın ortaklığında yürütülecek olan TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedefleyecek. Üç yıl sürecek olan proje, TRC3 Bölgesi'ndeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, İşverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsayacak. Projede eğitime katılacakların en az yüzde 25’i, genç kadınlardan oluşacak. Proje kapsamında gençlere, dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler verilecek. Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek. Proje, mesleki eğitimlerin ve kariyer rehberliği hizmetlerinin sunulması için DİKA ile MEB ve İŞKUR'un yanı sıra illerdeki dört üniversite arasında iş birliği protokollerinin hazırlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecek. Sürdürülebilir desteklerle eğitim programlarının gelecekte de devam etmesi sağlanacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete