HASANKEYF

BU PROJE ÇİFTÇİLER İÇİN

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, tarımsal deneme ve demonstrasyon sahası yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Kaymakam Öztürk’e, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Tarım İlçe Müdürü Muharrem Aksoy eşlik etti.

BU PROJE ÇİFTÇİLER İÇİN
08-01-2021 17:11
Google News

 

TARIMSAL DENEME ALANI OLACAK
Vali Hulusi Şahin’in himayelerinde, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık koordinesinde yaklaşık 70 dekarlık alanda tarımsal deneme ve demonstrasyon alanı oluşturuluyor. Proje içerisinde 3 dekar çardak sistemli bağ tesisi, 3 dekar Trabzon hurması bahçesi, 4 dekar nar bahçesi, 5 dekar incir bahçesi, 8 dekar fıstık bahçesi, 5 dekar lavanta ve hoş kokulu bitkiler bahçesi, 1 dekar Sera tesisi, sulama kuyusu sondajı, dalgıç tesisi kurulumu, sulama havuzu yapımı, 50 metreküp su kuyusu hattı, arazi teraslama ve berkitme yol çalışması 400 metre, trafo tesisatı, çevre aydınlatma sistemi, 29 dekar damla sulama tesisi, park alanı, yürüyüş parkuru, hizmet binası, dinlenme ve oturma bankları yer alacak.

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK
Projenin hayata geçmesiyle birlikte tarla günleri kapsamında çiftçilere uygulamalı eğitim verebilme imkânı sağlanacak, doğru tarım uygulamaları hususunda çiftçiler yönlendirilecek ve göz estetiğine dayanan tarımsal bir gösteri alanı olacak. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete