GÜNDEM

BU PROJE, FİKRİ OLAN HERKESE AÇIK…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, vatandaşların öneri ve fikirlerini ilgili kamu kurumlarına doğrudan aktarabilmeleri ve hayata geçirebilmeleri amacıyla 2019’da

BU PROJE, FİKRİ OLAN HERKESE AÇIK…
08-02-2019 17:15
Google News

Ülkem İçin Bir Fikrim Var projesini başlattı.

Uygulama, politika ya da mevcut işleyişlerin geliştirilmesine ilişkin fikirlerin toplanacağı platformun, ilham verici fikirlerin hayata geçirilmesinde bir kanal olması amaçlanıyor.

TÜRKİYE İÇİN DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun,“2019’da Ülkem İçin Bir

Fikrim Var projesi, milletimizin aklına, duygusuna, vicdanına, samimiyetine, ferasetine ve ülkemizin ilerleyişine yapacağı katkıya olan inancımız sonucu ortaya çıktı. Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı her sınamada, koşulsuz en büyük desteği veren milleti, şimdi ülke için düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki aile ve arkadaş sohbetlerinde zikredilen, lise ve üniversite kantinlerinde konuşulan, çocukların temiz ve berrak zihinlerinden geçen çok güzel fikirler var. 2019’u 82 milyonun ülkemiz için beyin fırtınası yaptığı ve fikirlerini devletimizin birimleri ile doğrudan paylaşabildiği bir yıl olarak hayal ediyorum” dedi.

KATILIM, İNTERNETTEN

Altun, ülkenin her köşesinden doğrudan kendilerine ulaşılabilmesi için yenilenen web siteleri iletisim.gov.tr üzerinden oluşturdukları 2019’da Ülkem İçin Bir Fikrim Var platformunu 28 Ocak’ta faaliyete geçirdiklerinin bilgisini verdi.

HER YAŞTAN FİKİR GELİYOR

Bir hafta gibi kısa bir sürede çevre, sağlık, kültür, tanıtım, yönetim, iletişim, enerji, eğitim ve adalet gibi farklı alanlarda fikirlerin geldiğini görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Altun “Çeşitliliğin görülebilmesi için gelen fikirlerden birkaç örnek vermek istiyorum. Yaya geçidi kullanım kültürünün oluşmasına yönelik yaya geçitlerine mavi trafik lambası konulması, ülkemiz için bir devlet arması tasarlanması, hasta ve sağlık personelinde olumsuz algı oluşturduğu için hastane yerine şifahane isminin kullanılması gibi…” dedi.

FİKİRLER, HAYATA GEÇECEK

Prof. Dr. Fahrettin Altun, sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin “Başkanlığımıza ulaşan fikirler bir ön değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ardından konu ve uygulama alanına göre devletimizin ilgili birimleri ile paylaşılıyor. Bakanlıklarımız ve başkanlıklarımızda bu projenin temsilcileri bulunuyor ve orada detaylı bir şekilde ele alınıyor. Sonrasında ise uygulama kararı alınan fikirlerin sahipleri ile iletişim kurularak derinlemesine görüşmeler yapılması ve fikrin hayata geçirilmesi planlanıyor” dedi. Altun, bölge gazetecilerinin Diyarbakır Adresine Elazığ Caddesi No:3 21100 Yenişehir-Diyarbakır’dan ulaşılabileceğini belirtirken 0 412 224 32 22 numaralı hattan bilgi alınabileceğini belirtti.  Ayrıca diyarbakir@iletisim.gov.tr adresine e- posta göndererek ya da https://www.iletisim.gov.tr/turkce/ulkem adresinden de bilgi edinilebileceği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete