GÜNDEM

BU PROJE GENÇ İŞSİZLER İÇİN

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak (TRC3) Bölgesi’nde uygulayacağı 4 Milyon TL bütçeli Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi’nin tanıtımı Batman’da yapıldı.

BU PROJE GENÇ İŞSİZLER İÇİN
12-11-2020 19:37
Google News


PROJE, 2023 HAZİRAN’INA KADAR DEVAM EDECEK
Mezopotamya Otelin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Proje Takım Lideri Cleofe Maria Cristina Guardigli, Proje İletişim Uzmanı Nilüfer Şener ve Ajans Uzmanı Halis Tuncel katıldı. Toplantıda, 2023 Haziran Ayına kadar devam edecek projenin stratejisi anlatıldı.

GENÇ İŞSİZLERE MESLEKİ EĞİTİMLER VERİLECEK
Projeyi anlatan DİKA Genel Sekreteri Alanlı “4 ilde, projenin paydaşı olan kurumlarla birlikte genç işsizlerin faydalanabileceği mesleki ve teknik kurslar verilecek. Kurs süresince cep harçlıkları verilecek. 10 binden fazla genç, bu projeden faydalanabilecek. Temel hedef, bölgede nitelikli personel yetiştirerek gençlerin istihdama teşviki. Hedef gruplar 15–29 yaş arası işsiz gençler. 4 ilin üniversiteleri, projede yer alacak. İlk imzayı Batman Üniversitesi ile imzaladık. Genç işsizlere mesleki teknik kursları vererek işverenlere nitelikli personel kazandırılacak. 4 ilin üniversitelerinde kariyer bilgilendirme toplantısı yapılacak. Projeye katılacak herkese birebir danışmanlık seansları yapılacak. İşverenlere finansman ve yatırım danışmanlığı yapılacak. Mardin ve Batman’da girişimcilik yarışmaları düzenlenecek. Projeye başvurular DİKA’nın web sitesinden alınacak” dedi.

MESLEKİ VE TEKNİK KURSLAR DÜZENLENECEK
Proje kapsamında, İŞKUR, MEB ve Halk Eğitim Merkezleri işbirliğiyle dijital beceri eğitimi, bilgisayar programcılığı, grafik Web tasarımı, tesisat bakım ve onarım eğitimleri verileceği belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete