EĞİTİM

BU PROJE, GENÇ İSTİHDAMI İÇİN

TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi mevcut durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BU PROJE, GENÇ İSTİHDAMI İÇİN
24-10-2021 15:25
24-10-2021 15:31
BATMAN
Google News

TOPLANTIYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BAŞKANLIK YAPTI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) projeleri kapsamında Temmuz 2020'de başlayan ve Haziran 2023 yılında sona erecek olan TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesinin tanıtımı yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Genç İstihdamın Teşviki Projesi Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Emin Karip, Şube Müdürleri Ahmet Çın, Emrullah Aslan proje kapsamında bulunan Batman Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri ile Ar-Ge Birimi Personelleri katıldı.

HEDEF 15-29 YAŞ ARASI GENÇLER

Toplantıda projenin tanıtımı yapılırken “Proje, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, işverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsamaktadır. Projede eğitime katılacakların en az yüzde 25’i genç kadınlardan oluşacaktır. Gençlere, mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla gençlere yönelik dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerin bir kısmında, özellikle mesleki eğitimlerde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen eğitim modülleri kullanılacak ve eğitimler, il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezleri iş birliğinde verilecektir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete