EĞİTİM

Bu sınıfta öğretmen olmadığı için dersler boş geçiyor…

Her yıl binlerce öğretmen adayı, okul sıralarında öğrencilerine ders anlatabilmek için atama beklerken, bazı okullarda dersler ise öğretmen yokluğundan boş geçiyor.

Bu sınıfta öğretmen olmadığı için dersler boş geçiyor…
07-10-2018 20:22
Google News

 

KİMİSİ ATANIYOR, KİMİSİ UMUDUNU YİTİRİP BAŞKA İŞLERDE ÇALIŞIYOR

Her yıl mezunlar ordusuna yenileri ekleniyor. Binlerce öğretmen adayı, büyük bir hevesle okuduğu okuldan mezun olurken, atanabilmek için gün sayıyor. Şanslı mezunlar atanıp mesleğe başlarken, binlercesi ise umudunu yitirip başka iş kollarında çalışmaya başlıyor.

BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ, DERSİ BOŞ GEÇİRİYOR

Binlerce öğretmen adayının, atama beklediği şu günlerde, Batman’da bir okulun öğrencileri ise öğretmen yokluğundan dersleri boş geçiriyor. Okulların açıldığı 15 Eylül tarihinden bu yana öğretmen ataması yapılmayan okulda öğrenciler, derslerden geri kalıyor.

ONLAR HALEN DERS BAŞI YAPAMADI

15 Eylül’de ilk ders zili çaldı ama Huzur Mahallesinde bulunan Kıbrıs Şehitler İlkokulu 3 –D Sınıfı halen ders başı yapamadı. Gazetemizi ziyaret eden Öğrenci Velisi Cengiz Yılmaz “kızım bu sınıfta okuyor. Ama halen öğretmen atamadığı için ders başı yapamadılar. Diğer öğrencilerden geri kalıyorlar. Milli Eğitim’e gittik. Sorun çözülecek deniyor ama 15 Eylül’den beri bekliyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete