GÜNDEM

“Buğday pazarı satılamaz”

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve yerine kayyum atanan Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir, Gazetemiz Sonsöz’ü ziyaret etti. Tiryaki ve Demir, kayyum tarafından yönetilen Batman Belediyesinin uygulamalarını eleştirdi.

“Buğday pazarı satılamaz”
19-09-2023 17:10
19-09-2023 17:37
Google News

 “YABANCILARIN ALMASINA DA ESNAFIN ALMASINA DA İZİN VEREMEYİZ”

Batman Park AVM gibi buğday pazarının da satılmaya çalışıldığını belirten Demir “Hilal Mahallesinde bulunan buğday pazarıyla ilgili imar değişikliği yaptıklarını söylemişlerdi. Bunun satışa hazırlık olduğunu tahmin etmiyorduk. Ayın 2’sinde ihaleye çıkarıyorlar. 46 dönüm 436 metrekare alanda 116 esnaf var. Esnaf mağdur olacak. Çünkü ihale koşullarına baktık. Yabancı yatırımcılara satılabilir. Yani biri kalkıp oraya alışveriş merkezi yapabilir. 2007’de orası buğday pazarı olarak planlanırken alan bu kadar geniş tutulmamıştı. Ama şu anda kentin ortasında kaldı. Doğal olarak kentin dışına çıkarılmalı. Ama koşulları buradan daha modern, daha iyi, daha temiz olması gerekir. Bu, belediyenin görevidir. Satışa çıktığında orayı esnaf dahi alsa bunu kabul edemeyiz. Çünkü Bağlar, Hilal, Pazaryeri, Aydınlıkevler, Beşevler, 19 Mayıs Mahallelerinde sosyal donatı alanı olabilecek yer yok. Hiçbir belediye hizmet alanı kalmadı. Buğday pazarı başka yere taşınırsa, bu alan sosyal donatı alanına dönüştürülebilir. Satılırsa, yüz bin nüfusu mağdur eder. Bunu engellememiz lazım. Burada bir esnafın mı çıkarı düşünülmeli, yoksa yüz bin nüfusun mu?” dedi.

“KAMUOYU OLUŞTURUYORUZ”

Siyasi partileri ziyaret ederek buğday pazarı alanının satışına karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Demir “Buğday pazarı esnafını da ziyaret edeceğiz. Oradaki derneğin yönetimine durumu anlatacağız. Borç batağına sürüklenmiş olan belediye, borçlarını ödemek için buğday pazarını satıyor. Bunu yalanlıyorlar O halde parayı harcamak için satıyorlar” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete