GÜNDEM

“BUGÜNE KADAR DOĞRU İŞLER YAPTIM”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’da ilk toplantısını basın mensupları ile yaptı.

“BUGÜNE KADAR DOĞRU İŞLER YAPTIM”
09-02-2021 20:00
Google News

 

BUGÜNE KADAR DOĞRU İŞLER YAPTIM, BUNDAN SONRA DA ÖYLE OLACAK
Devir teslim töreninde cübbesini giyen Rektör Demir, ilk görev gününde gazetecilerle buluştu. Merkez Kampüs’te düzenlenen toplantıda hedeflerini anlatan Rektör Demir “Batman Üniversitesi, hepimizin üniversitesidir. Üniversitemizin hem yerel ölçekte hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte tanıtımı için herkese görev düşüyor. Bugüne kadar hep doğru işler yaptım. Bundan sonra da doğru işler yapma çabası içinde olacağım. Bu görevin bir vebali var. Bunun bilincindeyim” dedi.

ENERJİ ZİRVESİ YAPACAĞIZ
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünü dinamik hale getirmek üzere petrolün başkenti Batman’da Uluslararası Enerji Zirvesi düzenleyeceklerini belirten Rektör Demir “Enerji ile ilgili tüm sektörleri bir araya getireceğiz. Halka ve öğrencilerimize, TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ gibi önemli tesislerin etkinliklerini inceleme olanağı sağlayacağız” dedi.

PİLOT ÜNİVERSİTE OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Batman Üniversitesini de enerji alanında pilot üniversite yapmak istediklerini belirten Rektör Demir “Yerli ve Milli olan Enerji Enstitüsünü Batmanımıza kazandırmak istiyoruz” dedi.

SAĞLIK BÖLÜMLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Sağlık Yüksekokulu akademik kadrosunu güçlendirerek Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör Demir “İlimiz sağlık turizmi için oldukça önemli bir konumda. Akademik anlamda iyi yetişmiş mezunlar vererek ilimizin sağlık turizmi potansiyeline destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

TEKSİL SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEYECEĞİZ
Batman’da gelişen tekstil sektörüne üniversite olarak katkı sunmayı hedeflediklerini belirten Rektör Demir “Bu gelişime destek vermek ve bu sektörü daha da geliştirmek için var olan bölümlerimizi geliştirerek yeni bölümler açmayı da hedefliyoruz” dedi.

TURİZM ŞEHRİ BATMAN’I DÜNYAYA AÇACAĞIZ
Rektör Demir, turizme dönük hedeflerini açıklarken “Yeni yüzüyle Hasankeyf’in potansiyelini destekleyecek projeler geliştireceğiz. Hasankeyf Meslek Yüksekokuluna yeni program açmayı, Hasankeyf’te uygulama otelimizi etkin hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BULUŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ
Üniversite-Şehir Buluşmalarını önemsediklerini belirten Rektör Demir “Şehrimizin ve üniversitemizin gelişmesi için tüm sivil toplum kuruluşları ile çalıştaylar yapacağız. Öğrenci - Öğretim Elemanı, Öğrenci-Rektör Buluşmalarında öğrencilerimizin sorunlarını dinleyip çözeceğiz. Batı Raman Kampüsünde Sosyal Yaşam Merkezleri ile daha yaşanabilir alanlar oluşturacağız. Üniversitemizde 20 ülkeden 190 öğrenci var. Protokoller ve yurt dışı ziyaretleriyle bu rakamları arttırmak istiyoruz” dedi. 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun akademik kadrosunu ve spor tesislerini güçlendirilerek Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Demir “Öğretim elemanlarımızın akademik çalışmalarına destek sağlayarak üniversitemizin bilimsel anlamda çıtasını yükseltmeyi amaçlıyoruz.  Sanayi Ticaret Bakanlığı ve Valiliğimizin destekleri ile inşaat çalışmaları devam eden TEKNOKENT’in tamamlanması için çalışmalarımızı hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Lisansüstü program sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Demir “Pandemi sürecinde YÖK tarafından dijitalleşmeye yönelik çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Biz de Batman Üniversitesi olarak bu çalışmalar ile eş güdümlü olarak dijitalleşmeyi artırmayı önemsiyoruz. Üniversitemizin kapıları her zaman şehrimize açık olacak. Üniversitemizi şehrimizle bütünleştirerek üniversite şehir iş birliği içerisinde gelişimimizi hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete