GÜNDEM

Burası hastane değil TÜVTÜRK

Tescilli tüm ağır ve hafif araçların, bir ve iki yıllık zorunlu fenni muayenelerinin yapıldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın daha önce özelleştirdiği TÜVTÜRK  (Teknik Muayene) Batman İstasyonu, yılsonu nedeni ile büyük izdihama neden oluyor.

Burası hastane değil TÜVTÜRK
25-12-2023 17:00
26-12-2023 13:52
BATMAN
Google News

Vatandaş, uzun kuyrukların oluştuğu TÜVTÜRK için ‘burası hastane değil TÜVTÜRK’ eleştirisini yapıyor.

GÜNDE 250 ARAÇ MUAYENEDEN GEÇİRİLİYOR

Alman Tüv Süd, Doğuş Holding ve Akfen'in ortak girişimi ve elde edilen tahsilâtın yüzde 50’si devletin olan TÜVTÜRK Batman İstasyonuna günde 250 araç giriş-çıkışı yapıyor. Fenni muayeneden geçen her ağır ve hafif tüm araçlara egzoz kontrolü ile birlikte ortalama 1600–2000 TL makbuz kesiliyor. Ayda ortalama 13 milyon TL tahsilâtın yapıldığı kurumda 25 personel istihdam ediliyor.

BEKLEME SALONU VE KAFETERYA YOK!

Her gün yüzlerce sürücünün uğrak yeri olan ve saatlerce sıra beklendiği TÜVTÜRK’te bekleme salonu ve kafeterya olmaması da tepkilere neden oluyor. Saatlerce ayakta bekleyen sürücüler “Vatandaştan ayda 13 milyon TL tahsil eden bir kurumda özellikle bu soğuk havalarda bekleme salonu ve çay ile suyun içilip, bir simidin yenebileceği kafeteryanın olmaması büyük bir eksiklik. Yetkililer bu konuda duyarlı olmalı” dedi.

YABANCI PLAKA YOĞUNLUĞU ARTIRIYOR

Batman plakası yerine Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin plakalarının daha çok tercih edilmesi ve ilimizdeki tescilli araç sayısının nüfus ortalamasının altında kalması nedeniyle Batman’da ikinci araç muayene istasyonu açılamıyor.

GEZİCİ İSTASYON DEVREDE

TÜVTÜRK’te oluşan yoğunluktan ötürü gezici istasyon aracının devreye alındığı ve her gün bir ilçede kurulan gezici istasyonda günde 30 araca bakıldığı da gelen bilgiler arasında. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete