HASANKEYF

BURASI MARMARİS DEĞİL BATMAN

Ilısu Baraj Suları altında kalan ve yeni yerleşim yeri inşa edilen Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde hayata geçirilen su sporları ile coğrafya, kader olmaktan çıkıyor.

BURASI MARMARİS DEĞİL BATMAN
19-10-2020 00:43
Google News

 

MARMARİS VE BODRUM’U ARATMIYOR
Batman’ın 13 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf üzerine inşa edilen Ilısu Barajı’na su verildi. Barajda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte tekne turları ve paraşüt sporları yapılmaya başlandı. Ilısu Barajı üzerinde gerçekleştirilen su sporları renkli görüntülere sahne olurken, “burası Marmaris değil Batman” dedirtti. Görüntüler, coğrafyanın artık kader olmadığını da gösterdi.

TEKNEYLE AÇILIP, PARAŞÜTLE HASANKEYF’İ İZLEYEBİLİYORSUNUZ

Ilısu Barajı üzerinde tekneyle açılarak kaleleri ve koyları gezerken, paraşütle gökyüzüne uçarak tarihi ilçeyi kuş bakışı izleyebiliyorsunuz. Gökyüzüne açılan paraşütlerle huzur dolu dakikalar geçirme fırsatı yakalıyorsunuz.

MARMARİS’TEN SONRA MEMLEKETİ BATMAN’A DÖNDÜ
Uzun yıllar Marmaris’te tekne işletmeciliği yapan Batmanlı Muğdat Yıldız, Ilısu Baraj Suları üzerinde su sporları yapılmaya başlanınca memleketi Batman’a döndü. Ilısu Baraj Suları üzerinde tekne ve paraşüt işletmeye başlayan Yıldız, gördüğü ilgiden memnun.  Jet ski ve su altı sporlarına da hazırlık yaptıklarını belirten Yıldız “Batmanlıyım, Hasankeyfliyim. 20 yıldan beridir Marmaris'te kardeşlerimle birlikte su sporları işletmeciliği yapıyorum. Hasankeyf'e gelen Ilısu Barajı ile birlikte biz Marmaris'te yürüttüğümüz su sporları faaliyetlerini memleketimize taşıdık. Profesyonel ekibimiz ile hizmet veriyoruz. Şimdilik sadece tekne paraşütünü getirdik. İleriki zamanlarda inşallah jet ski ve diğer su araçlarını da getireceğiz. Heyecan dolu bir gün geçirmek isteyen vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi. tekne paraşütü için 0532 413 75 41 – 0553 012 06 34 numaralı hatlardan rezervasyon yapabilirsiniz. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete