EĞİTİM

BURUN AMELİYATININ 9 FAYDASI

Batman Zilan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Kenan Toprak, halk arasında burun ameliyatı olarak bilinen rinoplastinin, sadece estetik ameliyat olarak görülmemesi gerektiği, sağlık açısından da faydalı olduğunu belirtti.

BURUN AMELİYATININ 9 FAYDASI
19-11-2020 12:50
Google News

 

ESTETİK, SOSYAL VE PSİKOLOJİK FAYDALARI VAR
Burun estetiği ameliyatlarının estetik, sosyal ve psikolojik getirileri hakkında bilgi veren Op. Dr. Kenan Toprak “Burun, alınan havayı ısıtıp nemlendirir, akciğerler için ideal kıvama getirir, nefes alabilmeyi sağlar. Burundaki eğrilik ve bozukluklar, rahat nefes almayı önler. Burun estetiği ameliyatı, burundan doğal nefes alınmasını sağlar. Burun estetiği operasyonları, kronik sinüzitleri düzeltmeye ve sinüslerdeki iltihabın tedavisine yarar. Burnun çeşitli nedenlerle tıkalı olması, nefes problemi yaşanmasına ve sık sık farenjit, orta kulak iltihabı, larenjit, bademcik iltihabı gibi solunum yolu hastalıklarına neden olur. Ancak rinoplasti ile birlikte yapılabilen burun kıkırdağı düzeltme, burun eti küçültme gibi işlemlerle burnun rahat çalışması sağlanır, tüm üst ve alt solunum yolları sorunları ortadan kalkar” dedi.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA KATKILARI
Op. Dr. Kenan Toprak “Burundan iyi nefes alabilmek hem kalbin iyi çalışmasına hem de kilo kontrolüne katkı sunar. Rinoplasti ile kalp ve damar sağlığına fayda sağlanır” dedi.

HORLAMANIN ORTADAN KALKMASINI SAĞLAR
Op. Dr. Kenan Toprak, horlamanın başlıca nedeninin burun tıkanıklığı olduğunu belirterek 
“Horlayan insan çevresindekileri rahatsız edebilir, sosyal ve ailevi sorunlara neden olabilir. Rinoplasti, horlamanın düzeltilmesinde olumlu katkılar sağlar” dedi.

İYİ UYUYABİLMEYİ VE DİNLENEBİLMEYİ SAĞLAR
Dr. Toprak, burundan iyi nefes alınamadığında iyi uyku alınamadığını belirterek “Bu da hayat performansı ve konforu olumsuz etkiler. Uykusuzluk veya yeterince dinlenememek, vücut sistemlerinde ciddi bozukluklara neden olabilir. Rinoplasti ile bu sorunlar sonlanır” dedi.

DAHA YÜKSEK FİZİKSEL PERFORMANS SAĞLAR
Doğru nefes alma tekniği hakkında bilgi veren Dr. Toprak “Bu da burundan derin nefes almak mümkündür. Bunu sağlayabilmek için burundan yeterince oksijeni akciğerlere ulaştırmak lazım. Burnun nefes almasının önündeki engeller kaldırıldığında, kişiler verimli egzersizler yapabilecek böylelikle kişinin fiziksel direnci ve performansı artabilecektir” dedi.

DAHA İYİ KOKU ALMAYA KATKI SUNAR
Burnun, koku yollarının ilk başlangıç organı olduğunu belirten Dr. Toprak “Yapılacak rinoplasti operasyonu ile koku duyusunun geri kazanılması ve arttırılması sağlanarak, kişiye yaşam kalitesi ve konforu açısından pek çok fayda sağlamak mümkündür” dedi.

DAHA GÜZEL BİR SES İÇİN GEREKLİDİR
Burun tıkanıklığının, genizden konuşmaya neden olabildiğini belirten Dr. Toprak “Ayrıca ağızdan nefes almaya bağlı olarak ısıtılmamış ve nemlenmemiş hava, ses tellerini sıkça tahriş ederek sesin nahoş çıkmasına neden olabilir. Rinoplasti ile bu sorun giderilebilir” dedi.

PSİKOLOJİ VE ÖZGÜVENE FAYDASI VARDIR
Burun ameliyatının estetik faydasına dikkat çeken Dr. Toprak “Karşımızdakinin yüzüne baktığımızda en başta burnunu görürüz. Eğer burunda şekil bozukluğu varsa bu durum kişinin genel izlenimi ve psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Rinoplasti ile bu tarz sosyal baskıların önüne geçilebilir, özgüven duygusu sağlar” dedi.

“BURUN AMELİYATLARINI BAŞARIYLA YAPABİLİYORUZ”
Zilan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Kenan Toprak “Bölgemiz ve yurtdışından çok fazla hastamız bu operasyon için hastanemize başvuruyor. Açık, kapalı ve karma yöntemlerle bu tür ameliyatları yapabiliyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete