GÜNDEM

BÜSTTEKİ YAZI, FETÖ TARAFINDAN MI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ?

Batman’da 2013 yılında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtında bulunan “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısının silinerek yerine “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” yazısının yazılması, kafa karışıklığına yol açmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından büstteki yazının, FETÖ’cüler tarafından değiştirildiği öne sürüldü.

BÜSTTEKİ YAZI, FETÖ TARAFINDAN MI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ?
15-08-2016 21:43
Google News

ÖNCE TAŞLARI SÖKÜLMÜŞTÜ, SONRA DA YAZISI

2013 yılının Temmuz ayında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Büstünün etrafındaki taşlar, gizemli bir şekilde sökülmüştü. Karakolun önündeki büstte meydana gelen olay, Batman’da kafa karışıklığına yol açmış, gazetemizde de “Önce Böyleydi, Sonra Böyle Oldu” başlığı ile yer almıştı. Aylar sonra büstün üzerindeki “Ne Mutlu Türk’üm” yazısı da kimliği belirsiz gruplar tarafından silinerek yerine “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” yazısı yazılmıştı. Soru işaretlerine yol açan olayın ardından açıklama yapan yerel idareciler, yazının değiştirilmesiyle ilgili bilgilerinin olmadığını söyleyerek birbirini işaret etmişti.

BÜSTTEKİ YAZININ DEĞİŞTİRİLMESİNDE FETÖ İZİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da başlatılan ve gittikçe derinleşen FETÖ operasyonu, bazı olayların aydınlatılmasını da sağladı. Son günlerde yayılan bazı iddialara göre, 2013 yılında Cumhuriyet Meydanı’ndaki büstteki yazının değiştirilmesi olayında da FETÖ’nün izleri çıktı. İddialara göre o dönem kafa karışıklığına yol açan ve kentte görev yapan idareciler tarafından da bir türlü açıklanamayan büst olayı, FETÖ’ye üye bir grup tarafından gerçekleştirildi. 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde Yurtta Sulh Komitesi’nin adının yer alması da iddialara gerekçe olarak gösterildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete