GÜNDEM

BÜTÜN ÇAĞRILAR ARTIK 112’DE

Sağlık, Polis, Jandarma, AFAD, İtfaiye, Sahil Güvenlik, Orman Teşkilatı gibi acil durum aramaları için 44 ilde hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne yeni eklenen, aralarında Batman’ın da bulunduğu 25 ilin teknolojik altyapısını Turkcell sağlayacak.

BÜTÜN ÇAĞRILAR ARTIK 112’DE
14-10-2019 19:17
Google News

 

JANDARMA, POLİS, AMBULANS, AFAD, BÜTÜN ÇAĞRILAR 112’DE…
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezleri’nde dört yabancı dilde hizmet, yerli yazılım, işitme kaybı olan vatandaşlara özel görüntülü görüşme ve kaza anında doğrudan çağrı iletilmesi gibi yeni nesil teknolojilerle hizmet veriliyor. İçişleri Bakanlığı himayesinde 44 ilde hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne yeni nesil özellikler katan 112 Acil Çağrı Merkezleri projesinin 25 ilde daha altyapı, donanım ve kurulum yüklenicisi Turkcell oldu. Böylece aralarında Batman’ın da bulunduğu 25 ilde 112 Acil Çağrı Merkezlerinin erişim, iletişim, donanım ve yazılım altyapısı Turkcell tarafından sağlanacak. İçişleri Bakanlığı mühendislerince geliştirilen yerli yazılım ile 44 ilde hizmet veren 112 Yeni Nesil Acil Çağrı Merkezleri İngilizce, Arapça, Almanca ve Rusça olmak üzere dört yabancı dilde de hizmet veriyor. Ayrıca Engelsiz 112 ile işitme kaybı olan vatandaşlar görüntülü acil çağrı yapabiliyor. Otomobillere entegre çalışan acil çağrı sistemi eCall’ın (acil çağrı) altyapısı ile kaza anında 112’ye doğrudan çağrı iletilebiliyor. 

HER NUMARAYI TEK TEK EZBERLEME ZORUNLULUĞU ORTADAN KALKIYOR

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik “Ülkemizde acil yardım, talep ve ihbarları, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar, 158 Sahil Güvenlik gibi çeşitli kurumlara ait acil çağrı hatları kullanılarak yapılıyordu. vatandaşlarımız acil durumlarda muhatap olacağı çağrı hatlarını hatırlamakta zorluk çekiyordu, birden fazla kurumu ilgilendiren çağrılarda zaman kaybı ve kurumlar arası koordinasyon güçleşiyordu. Artık tek numarayı (112) bilmeleri halinde tüm ekipler en kısa sürede olay yerine ulaşacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete