HASANKEYF

BÜYÜK JÜRİ “HASANKEYF” DEDİ...

Alanında uzman isimlerden oluşan büyük jüri, bahar mevsiminde gezilmesi arkeolojik kazı yapılması gereken 10 yerleşim birimini, belirledi.

BÜYÜK JÜRİ “HASANKEYF” DEDİ...
23-03-2015 19:25
Google News

Listede Hasankeyf, 7. sırada yer aldı.

Doç. Dr. Necmi Karul, Prof. Dr. Kutalmış Görkay, Doç. Dr. Meltem Alpaslan Doğan, Prof. Dr. Rüstem Aslan, profesyonel rehber Serhan Güngör, Prof. Dr. M. Sacit Pekak, Prof. Dr. Ersin Doğer, Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, belgesel yapımcısı Ahmet Yeşiltepe ve tarih yazarı Bünyad Dinç’tan oluşan jüri, arkeolojik kazı yapılabilecek alanlarla ilgili araştırma yaptı. Araştırmaya ilişkin yapılan bilgilendirmede “Baharın gelmesiyle birlikte arkeolojik çalışmalar başlıyor. Türkiye’de tüm zamanları kapsayan en iyi 10 arkeolojik yeri seçtik” ifadeleri kullanıldı.

SULAR ALTINDA KALACAK HASANKEYF

Listede Hasankeyf’e de yer verilen araştırmada “Komşu ülkelerde arkeolojik alanların ve eserlerin nasıl tahrip edildiğini düşününce baraj sularına gömülmeden görülmesi gereken yerler yani Hasankeyf geliyor akla. Ortaçağ’ın bu önemli kenti çevresiyle bir bütün. Kayaların içine oyulu konut örüntüsünün arasından geçerek ulaşılan zirvede Hasankeyf ile Dicle’nin nasıl bütünleştiği daha iyi anlaşılıyor. Buraya ilk M.Ö. 10’uncu bin yılda Neolitik Dönem’de yerleşilmiş, Artuklu dönemindeyse bölgenin en gözde yerlerinden biri haline gelmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete