TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Büyükşehir adayı Amedspor’un eski başkanı çıktı

AK Partinin Diyarbakır Büyükşehir adayı AFAD eski Başkanı Halis Bilden’in Amedspor’ın devamı olduğu Belediyespor kulübünün başkanlığını yaptığı ortaya çıktı.

Büyükşehir adayı Amedspor’un eski başkanı çıktı
22-01-2024 13:44
22-01-2024 13:45
Google News

AK Parti tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilen AFAD eski Başkanı Halis Bilden’in Amedspor’ın devamı olduğu Belediyespor kulübünün başkanlığını yaptığı ortaya çıktı. Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile siyasi partiler adaylarını belirleyip sahaya inmeye hazırlanırken, AK Parti’nin Diyarbakır’da aday gösterdiği Diyarbakır’lı ise AFAD Başkanı Halis Bilden’in ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Ahmet Bilgin döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanı olarak görev yapan Bilden’in o dönem daha sonra adı Amedspor olarak değiştirilen Belediyespor kulüp başkanlığı yaptığı ortaya çıktı.

CEGA medyaya konuşan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden, Ahmet Bilgin’in Belediye Başkanlığı döneminde adı Belediyespor, sonra DİSKİspor olan kulüpte 1997-1998 yıllarında başkanlık yaptığını doğruladı.

Bilden, kulübün bu anlamda kendisi için özeli bir yeri olduğunu belirterek, geçmişte kulübe yaptığı desteği seçilmesi durumunda da yeniden yapacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi. Bilden, bugün Sarıyer’i evinde 3-1 yenerek önemli bir 3 puanı alan Amedspor futbolcularını da yürekten kutladığını söyledi.

Amedspor’un adı, ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir olmadan önce Belediyespor, daha sonra büyükşehir belediyesi DİSKİ Spor, son olarak 2014 yılından beri de Amedspor olarak değiştirilmişti.

kaynak: https://www.cermikgazetesi.com/buyuksehir-adayi-amedsporun-eski-baskani-cikti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete