GÜNDEM

BÜYÜLÜ MANZARA ARTIK TERASTAN İZLENİLECEK

BÜYÜLÜ MANZARA ARTIK TERASTAN İZLENİLECEK

BÜYÜLÜ MANZARA ARTIK TERASTAN İZLENİLECEK
21-09-2014 20:23
Google News

Seyir Alanı Düzenleme Projesi kapsamında gece ışıklandırılması tamamlanan antik kent Hasankeyf'e seyir terası yapılıyor.

Gece aydınlatmasının tamamı güneş enerjisi ile karşılanan antik kentte yerli ve yabancı turistler rengârenk ışıklarla aydınlatılan tarihi kentin Dicle'nin suyu ile bütünleşen eşsiz güzelliğini terasa oturup izleyebilecek. Hasankeyf Kaymakamlığınca hazırlanan "Seyir Alanı Düzenleme Projesi" kapsamında yapılan çalışmalar son aşamaya geldi.

DOKUYA UYGUN TAŞLAR KULLANILDI

UNESCO dünya kültür mirasının 10 kriterinden 9'una sahip antik Hasankeyf'te Dicle kenarında yapılan seyir terası 450 metrekarelik alana sahip. Üst kısmında ahşapla kaplanacak 6 basamağa aynı anda 500 ziyaretçi oturabilecek. Hasankeyf girişinde köprübaşında yapılan terastan, antik kent Hasankeyf'in büyüleyici manzarası, devasa yükseklikteki yekpare taş kale, eski köprü, büyük saray, darphane, minareler, mağaralar, eski çarşı ve selahiye bahçeleri görülebilecek.

BÜYÜLÜ MANZARANIN KEYFİ BAŞKA OLACAK

Akşamları da görünür olması için daha önce Hasankeyf'in tarihi yerlerinin tamamının aydınlatıldığını akşam aydınlatmasının tümünün de güneş enerjisi ile karşılandığını belirten esnaflar "Anfi Tiyatro görünümündeki platform 500 kişi kapasiteli, ziyaretçiler gelip buraya oturacak buradan da karşı taraftaki muhteşem manzarayı izleme keyfini yaşayacaktır. Gece vakti Dicle'nin sesiyle bütünleşen bu eşsiz manzara karşısında çay içmenin keyfi başka olacak" dedi.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK

Seyir alanıyla birlikte Hasankeyf'te ziyaretçi sayısının artacağını belirten esnaflar "Daha önce akşamları Hasankeyf'e geldiğimiz zaman sadece karanlıkla karşılaşıyorduk. Proje kapsamında daha önce Hasankeyf'teki kale, minareler, mağaralar, Zeynel Bey Türbesi ve İmam Abdullah Türbesi'nin ışıklandırılması yapıldı. Daha önce akşamları Hasankeyf'e gelmek cazip görülmezken, ışıklandırma ve seyir alanının tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?