GÜNDEM

ÇADIR KENTTE ÇALIŞMALAR TAM GAZ!

ÇADIR KENTTE ÇALIŞMALAR TAM GAZ!

ÇADIR KENTTE ÇALIŞMALAR TAM GAZ!
02-09-2014 20:44
Google News

IŞİD’in saldırılarından kaçarak Batman’a sığınan Ezidi’ler için Qorix (Uğurca) Köyü’nde yapımına başlanan çadır kentte çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kentte sayısı 2.500’e ulaşan Ezidi’ler için Uğurca Köyü’nde 2 bin kişilik çadır kent kuruluyor. Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, çadır

 kent çalışmalarını yerinde incelemek üzere Uğurca’ya gitti. Çadır kentin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyleyen Eş Başkanlar, halkevlerine geçici olarak yerleştirilen Ezidi’lerin gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak hayırsever işadamları ve vatandaşlardan destek beklediklerini açıkladı. Özdemir ve Akel konuyla ilgili olarak “Batman’a sığınan Ezidi’leri geçici bir süreyle halkevlerine yerleştirdik. Gıdadan giyime kadar bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz ancak sadece bizim imkânlarımızla 2.500’e varan Ezidi’lerin ihtiyaçlarının karşılanması mümkün değil. Bu konuda hayırsever vatandaşlardan destek bekliyoruz.  Çadır kent çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?