GÜNDEM

ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ

IŞİD’in saldırıları nedeniyle Irak’ın Şengal Bölgesinden kaçarak Batman’a sığınan Ezidiler, kışın sert soğuklarına rağmen çadır kentte yaşam mücadelesi veriyor.

ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ
16-01-2019 18:16
Google News

ÇADIRLARDA SOĞUK HAVA İLE BOĞUŞUYORLAR

Ezidi’lerin, savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye’de verdikleri yaşam mücadelesi, 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. Çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren Ezidiler, yazın sıcağı, kışın soğuğuyla da mücadele ediyor. Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Uğurca Köyü’ndeki çadır kampta hayatta kalma mücadelesi veren Ezidiler, havaların soğuması ile birlikte zor günler geçirmeye başladı. Ezidiler, odun sobaları ile ısınmaya çalışırken, gıda ve giyim ihtiyaçlarını da karşılayamaz oldu. İnançları nedeniyle halktan destek göremeyen ve çalışacak iş dahi bulamayan Ezidiler, devlet kurumlarının da yardımlarından yeterince faydalanamıyor. Sefalet içerisinde yaşayan Ezidiler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

HİNDİ SATMAK İSTEDİLER O DA OLMADI

Çadır kampta kendi imkânları ile ayakta kalma mücadelesi veren Ezidi’lerin mallarına da göz dikiliyor. Alınan bilgiye göre çadır kampta yaşayan ve ailelerine bakmak için hindi satışına başlayan 3 Ezidi’nin, ellerindeki tüm parayı yatırarak satın aldıkları hindiler, vicdansız şahıslarca çalındı. Yol kenarında tel örgülerle çevrili alanda hindi satmaya başlayan 3 Ezidi, sırasıyla nöbet tutarken, gecenin ilerleyen saatlerinde sahaya giren hırsızlar, hindileri çalarak kayıplara karıştı. Yaşanan olay, savaş mağduru ailelerin yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete