GÜNDEM

ÇAĞRIMIZ YERİNE ULAŞTI

Down Sendromlu Doğan Yılmaz’ın ismi, parka verildi.

ÇAĞRIMIZ YERİNE ULAŞTI
14-12-2018 16:23
Google News

Hayatını kaybeden 13 yaşındaki downsendromlu Doğan Yılmaz adının Batman’da yaşatılması için yaptığımız çağrılar, yerine ulaştı ve adının verildiği park, hizmete açıldı.

Batman’da Çınar Yılmaz, 13 yaşındayken hayatını kaybeden downsendromlu kardeşi Doğan Yılmaz’ın adının Batman’da yaşatılmasını istemiş, sesini gazetemiz aracılığı ile duyurmuştu. Gazetemizde 26 Temmuz 2018 tarihinde Hatice Türkan’ın köşesinde yayımlanan “Bir Ablanın Mektubu, Doğan’ımın Adını Yaşatın” ve 30 Temmuz tarihinde yayımlanan “Acılı Abla, Belediyeye Seslendi, Kardeşimin Adını Yaşatın” başlıklı haberler, ses getirdi.

ADI FATİH MAHALLESİ’NDE YAŞATILDI

Hayatını kaybeden Doğan Yılmaz’ın ismi, Batman Belediyesi, Fatih Mahallesi’nde yapılan Doğan Yılmaz Melekler Parkı’na verildi. Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta çocuk oyun gurubu, oturma bankları, yürüyüş yolu ve dinlenme alanları oluşturulurken, ağaç ve süs bitkilerinin dikimi de gerçekleştirildi.

“HÜZÜNLÜYÜM”

Abla Çınar Yılmaz “Kardeşim Doğan’ı, 13 yaşındayken kaybettik. Adının yaşatılması, en büyük isteğimdi. Ve bugün adı bir parka verildi. Çok mutluyum. Batman Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğ Şevket Aksoy ve Başkan Yardımcısı Sabri Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete