TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çalapkulu, Tillo’dan aday adaylığını açıkladı

3. Kuşak olarak Tillo’ya hizmet etmek istiyor... Fakirullah Hz ve Sultan Memduh Hz’nin torunu Mansur Çalapkulu, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Tillo Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Çalapkulu, Tillo’dan aday adaylığını açıkladı
13-12-2023 16:50
13-12-2023 16:52
Google News

Mansur Çalapkulu, Tillo kurucu belediye başkanı olan dedesi İsmail Hakkı Çalapkulu ve Tillo’yu ilçe yapan babası Sait Çalapkulu’nun da belediye başkanlığı yaptığı ilçede üçüncü kuşak olarak hizmet vermek istiyor.

 “HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞECEĞİZ”

Halk buluşmalarıyla sorunları yerinde tespit edip çözüm üretecekleri belirten  başkan adayı Çalapkulu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla projelerimizle ve deneyimli kadrolarımızla ilçemizi Türkiye yüzyılı’na hazırlayacağız. Tillo’nun tarihi yapısına uygun maneviyatını bozmadan, her ay belirlenecek bir halk günü adı altında halkımızla bütünleşip halkımızın her kesiminin ve değerli kanaat önderlerimizin tek tek sorunları dinlenip çözüm önerileri ile birlikte talepleri hızla çözümlenecektir. Bu bağlamda vatandaşları ayrıştırmadan barış ve huzur ortamında oy verene ve vermeyene, diline dinine ırkına bakmaksızın, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet götürerek projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

MARİFETNAME ESERİNİN TANITIMI YAPILACAK

Dini turizmin önünü açacaklarını belirten Çalapkulu “Dini turizm anlamında Avrupa’nın birçok ülkesinde özellikle İspanya Madrid Üniversitesinde test kitabı olarak okutulan İbrahim Hakkı Haziretlerinin Marifetname eseri maalesef ülkemizde yeteri kadar tanınmamaktadır. Bu konuda Türkiye’nin özellikle bölge üniversitelerinde Marifetname eseri ve ışık hadisesi belediyemizce kültür ve turizm bakanlığı ile koordineli bir çalışmanın yapılması öncelikli hedefimiz olacaktır” dedi.

TİLLO FISTIĞI MARKALAŞACAK

Tillo fıstığının markalaşması için çalışma yürüteceklerini söyleyen Çalapkulu “Bir başka projemiz ise Siirt’in fıstık merkezi sayılan Tillo’da uluslararası platformda fıstığın markalaşması için yine kültür ve turizm bakanlığı ile koordineli bir şekilde dış ülkelere ihracatını sağlamak için belediye bünyesinde gençlerden oluşan bir birimin kurulması hayata geçirilecektir. Bir başka projemiz ise Tillo’nun Türbe ve mezarlıklarını bakımsızlıktan kurtarıp çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, yeşil alanların oluşturulması konusunda belediyemiz üstüne düşen görevi yapacaktır. Diğer bir projemiz ise çocuklara ve sağlıklı bir yaşama yönelik olarak her mahallede çocuk parkı ve spor alanları yapılacaktır” dedi.

"ŞEFFAF YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ"

Tillolular ile birlikte belediyeyi yöneteceğiz diyen başkan adayı Çalapkulu, “ilçemizde istişare kültürünü oluşturup, halkımız ile birlikte kararlar alıp, ilçenin tantımına ve ekonomisine katkı sunacağız. Ben değil biz felsefesi ile elediyeyi yöneteceğiz.’ Diye konuştu.  (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete