GÜNDEM

ÇALIŞAN GAZETECİLER, VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Vali Azmi Çelik “Çocukları sokaklardan kurtarmalıyız”

ÇALIŞAN GAZETECİLER, VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ
24-06-2014 22:06
Google News

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyelerinin ziyareti sırasında ilimizin en büyük sorunlarından birinin sokakta çalışan ve dilenen çocuklar olduğunu dile getiren Vali Azmi Çelik “Çocuklarımızı sokaklardan kurtarmak için özel önlemler alacağız” dedi.

AÇIKLAMA YASAĞI YOK

Çalışan Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Vali Azmi Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Dernek Başkanı Ercan Atay, Dernek Üyeleri Mansur Obut, Şirin Yılmaz, Ferhat Malgir, Şükrü Yıldırım ve Hatice Türkan hazır bulundu. Makamında Çalışan Gazeteciler Derneğini ağırlayan Vali Çelik, kurumlara gönderilen basın açıklamasına dair genelgenin yanlış anlaşıldığını ifade ederek “Kurumlara gönderdiğimiz basın açıklamalarına dair genelgemiz farklı algılanmış. Basın mensuplarına yönelik hiçbir kısıtlama gitmemiz mümkün değil. Yanlış anlaşılmayı gidermek için ikinci bir genelge gönderdik” dedi.

ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Sokakta çalışan ve dilenen çocuklara dikkat çeken Vali Azmi Çelik “Çocuklarımızın sokaklarda olmaması lazım. Özellikle ana arterlerde, kırmızı ışıklarda araçların camını silen ve dilenen çocuk sayısı oldukça fazla. Bunun için önümüzdeki günlerde kapsamlı bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda çocuklarımızı sokaktan kurtarmak için her türlü önlemleri görüşeceğiz. Toplantının ardından alınan kararları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ANIZ CEZALARI ARTTIRILACAK

Son günlerde vatandaşların ve çevrecilerin yoğun şekilde anız yakılmasından şikâyetçi olduklarını ifade eden Vali Çelik “bunu çiftçilerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Anız yakılması hem toprağa hem canlılara büyük zarar veriyor. Geçen yıl anız yakılmalarına kesilen cezaların birçoğu affedilmiş. Çevrecilerle bu konuyu görüştük. Çıkacak kararın ardından gerek para cezası ve diğer önlemlerin uygulanarak anız yakılmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete