GÜNDEM

“Çalışma odaları arttırılsın”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve şehrin önemli kurum ve kuruluşlarının da paydaşı olduğu Batman Teknokent Binasını ziyaret etti.

“Çalışma odaları arttırılsın”
01-09-2022 17:42
01-09-2022 17:44
BATMAN
Google News

Ziyarette Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Canalp’e Batman Teknokent’te yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Batman Teknokent’te üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin ARGE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesindeki akademik personelin bilimsel çalışmalarını ticarileştirebilmelerine de fırsat sunacağını dile getirdi. 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 37 dönüm alanda kurulan ve yönetim katı dışında 36 ofis, 6 laboratuar ve 3 atölye bulunan Teknokent Binasını inceleyen Vali Canalp, daha fazla proje çalışmasının yapılabilmesi için çalışma odalarının sayısının artırılması talimatını verdi. 

ÇAY KENARINDA OSB’YE İKİNCİ TEPKİ;

“TARIM ARAZİLERİ HEBA EDİLMEMELİ”

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, Vali Ekrem Canalp tarafından açıklanan Batman Çayı Kenarında İkinci OSB Projesini eleştirirken “Tarım arazileri korunmalı” dedi.

BATMAN ÇAYI HAVZASINA TEKSTİL İÇİN PAMUK EKİLMELİ

Doğan, yazılı açıklamasında “Tekstilin, Batman Ekonomisinin can damarı olduğunu belirten Doğan “Batman’da tekstil sektöründe 40 bin aşkın istihdam söz konusu. Tekstil sektörü, Batman Ekonomisine destek sağlıyor. Tekstil alanlarının genişletilmesi önemlidir ancak bunu yaparken tarım sektörüne hassasiyet gösterilmemesi hata olacaktır. Tekstilin ana ham maddesi topraktır, tarımdır. Tekstil sektörünü geliştirme yollarını ararken tarım alanlarımızı nasıl koruyacağımızı göz önünde bulundurmalıyız. Tekstilin ana ham maddesi olan ipliğin ham maddesi de pamuktur, dolayısı ile bu havzaya pamuk üretimi yakışır. O halde Batman Çay Havzasında tarım alanları korunmalıdır. Batman Çayı kenarında kurulacak olan tekstil kent atıkları, hem yeraltı su kaynaklarını hem yerüstü su kaynaklarını kirletecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete