GÜNDEM

Camide pes dedirten gasp

Batman’da akıllara durgunluk veren cami hırsızlığına bu kez de gasp olayı eklendi. 5 yaşındaki çocuğun gasp edildiği olayda camideki güvenlik kamaralarının bozuk olması ise tepkilere neden oldu.

Camide pes dedirten gasp
05-10-2023 17:17
05-10-2023 17:19
BATMAN
Google News

Batman eski halde bulunan Saadet Camisinde ikindi namazına giden 5 yaşındaki kız çocuğunun elinde bulunan cep telefonu, 11-12 yaşlarındaki bir çocuk tarafından gasp edildi. Baba Selahattin Yılmaz durumu polise bildirdi.  Olay yerine gelen polis, gasp olayını aydınlatmak için güvenlik kamaralarını incelemeye aldı. Polis, güvenlik kamerasının bozuk olmasından dolayı kayıt almadı.

BABA DURUMA İSYAN ETTİ

Güvenlik kamasının bozuk olmasına isyan eden baba Yılmaz “Çocuğum Pazar Günü ikindi namazına giderken camide 11-12 yaşlarındaki bir çocuk tarafından elindeki telefonu alınarak zorla gasp ediliyor. Durumu polise bildirdik. Polis yaptığı incelemede camideki kamaraların bozuk olduğunu bundan dolayı gasp olayını aydınlatamayacaklarını söyledi. Cami imamına durumu sorduğumuzda ise sıklıkla yaşanan elektrik kesintisinden dolayı güvenlik kamarası diskinin yandığını belirtti. Bu kamaralardaki bozukluğun 25 gündür sürdürdüğünü belirtti. 25 gündür kamaraların çalışmaması cami hocasının da ihmalinden kaynaklanıyor. Bu camide daha önceleri de hırsızlık olayı oldu ama kamaralar bozuk olduğu için olaylar aydınlatılamadı. Gasp olayı karşısında çocuğum şok içerisinde. Bu çocuk yaşadığı şoktan dolayı belki ömrü boyunca artık camiye gidemeyecek” dedi.

(Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete