GÜNDEM

CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Batman’da yoğun ilgi gördü.

CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ
28-06-2018 20:21
Google News

Batman'da bu yıl 700'ü cami toplam bin 200 merkezde Kur'an kursları başladı. Geçen yıl 25 bin çocuğun Kur'an kurslarına katıldığı Batman'da bu yıl 30 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

İl Müftüsü Turgut Erhan, okulların tatil olmasıyla ailelerin Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin eğitimini almaları için çocuklarını mutlaka yaz kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Batman'da geçen yıl bin merkezde kursların açıldığını hatırlatan Erhan, bu yıl 700'ü cami toplam bin 200 merkezde kurs açtıklarını söyledi.

Geçen yıl 25 bin çocuğun kurslara katıldığını belirten Erhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl camilerimizin yanı sıra uygun görülen merkezlerimizle beraber bin merkezde kurslarımızı açtık. Bu kurslarımızda 25 bin çocuğumuza ulaştık. Bu yıl da il merkezimizin yanı sıra Hasankeyf, Sason, Kozluk, Gercüş ve Beşiri ilçelerimiz ayrıca köy ve kasabalarımız olmak üzere bin 200 merkezde kurs açtık. Bu yılki hedefimiz 30 bin çocuğumuza ulaşmaktır. Kurslarımızda imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur'an kursu öğreticisi ile geçici öğreticiler olmak üzere bin 200 arkadaşımız görev yapıyor. 25 Haziran'da başlayan kurslarımız 17 Ağustos'ta sona erecek."

Camilerin çocuk sesi ile dolduğunu vurgulayan Erhan, kurslarda Kur'an ve elifbanın yanı sıra ahlak, edep, sünnet, siyer, milli ve manevi değer eğitimleri vereceklerini kaydetti. Kurslara katılan çocuklara müjde veren Erhan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle protokol imzaladıklarını, bu kapsamında kurslara katılan çocukların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonlarını, yüzme havuzlarını ve her türlü sahalarını ücretsiz kullanabileceklerini söyledi.

Erhan, "Çocuklarımız yaz boyunca hem öğrenecek, hem eğlenecek, hem tatilini yapacak, hem de sportif faaliyetlerden faydalanacak." dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete