HALKIN SESİ

ÇAMLITEPE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için bu hafta Çamlıtepe’ye konuk olduk.

ÇAMLITEPE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK
05-06-2015 18:18
Google News

Mahalle Muhtarımız Mehmet Şahin Demir ile birlikte mahalleyi karış karış geziyoruz. 30 bin nüfuslu ve 9 bin seçmeni olan Çamlıtepe’de ilk muhtarlık dönemi olduğunu söylüyor Sayın Demir. Buna rağmen mahallenin sorunlarına vakıf olduğunu ve halkın beklentilerini iyi analiz ettiğini gözlemliyoruz.

CADDELERİMİZİN ASFATLANMASINI İSTİYORUZ

Çamlıtepe Mahallesi’nin Cadde ve sokaklarının asfaltsız olduğunu fark ediyoruz. Yaz sezonunda cadde ve sokakların asfaltlanmasını isteyen Muhtarımız Demir “Mahallemizde bulunan Solin Caddesi yeni bir cadde olduğu için henüz asfaltla buluşmamış. Solin Caddesi asfaltlanmadığı için mahallemiz toz içinde, vatandaşlarımız toz yutuyor. Bir an önce hem bu caddemizin hem de diğer sokak ve caddelerimizin asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

PAZAR KURULMASINI İSTİYORUZ

30 bin nüfusu bulunan Çamlıtepe’de semt pazarı olmadığını büyük bir şaşkınlıkla dinliyoruz. Semt pazarın olmayışından yakınan Muhtarımız Mehmet Şahin Demir “Çamlıtepe, büyük bir mahalledir. Vatandaşlarımız pazarın olmayışından çok dertli. Diğer mahallelerde olduğu gibi Çamlıtepe’de de semt pazarı kurulmasını istiyoruz. İnsanlarımız Pazar alışverişi için başka mahallelere gitmek zorunda kalıyor“ dedi.

TAZİYE EVİMİZ YOK

Çamlıtepe Mahallesi’nde taziye evi ihtiyacının da hissedildiğini söylüyor muhtarımız. Konuyla ilgili olarak “Bu mahalle, büyük ve modern bir mahalledir. Ancak sorunlarımız saymakla bitmiyor. Maalesef mahallemizde taziye evi yok. Yetkililerden taziye evinin yapılması için destek bekliyoruz” diyor muhtarımız.

KARANLIKTAYIZ

Kentin en büyük eksikliklerinden biri olan aydınlatma sorunu, Çamlıtepe’de de önemli sorunlardan biri. Sokakların, akşam saatlerinde karanlığa gömüldüğünü açıklayan Demir “Yaz ayı geldi. Yaz aylarında akşamları dışarı çıkmak istiyoruz. Ancak sokaklar karanlığa gömüldüğü için mahalleli korkuyor. Aydınlatma sorununun çözülmesini istiyoruz” diyor.

OKUL VE CAMİ ÖNLERİNE TÜMSEK YAPILSIN

Okul ve cami önlerine tümsek yapılarak trafikteki araçların hızının kesilmesini isteyen Muhtar Demir “Cami ve okul çıkış saatlerinde çok kalabalık oluyor. Araçlar bu güzergâhlar da çok hızlı geçiyorlar. Bu güzergâhların önüne mutlaka araçlarının hızını kesmek için tümsek yapılması gerekiyor” ifadeleriyle yetkililere sesleniyor.

ÇOCUKLAR İÇİN PARK ŞART

Büyük mahalle statüsünde bulunan Çamlıtepe’nin, yeşil alan ve çocuk parklarından yoksun olduğunu da belirtiyor muhtarımız. Mahalleye yeşil alan ile parkların kazandırılmasını isteyen Demir “Mahallemizde çocukların oyun oynayacağı rahatça takılacakları parklar yok. Geleceğimizin temini olan çocuklarımız için biran önce park yapılmasını istiyoruz” diyor.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDERİZ

Yaşar Kemal Kent Ormanı, son günlerde temizlik çalışmaları ve bakım çalışmalarıyla gündeme geliyor. Parka yapılan bakımdan dolayı Belediyeye teşekkür eden muhtarımız “Çalışmalar bizi memnun ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diyor.

ÇAMLITEPE NASIL BİR MAHALLEDİR?

Çamlıtepe’nin nasıl bir mahalle olduğunu öğreniyoruz muhtarımızdan. 30 bin nüfus, 9 bin seçmeni bulunan Çamlıtepe’nin sakin bir mahalle olduğunu söyleyen Muhtarımız “Skin, temiz ve yardımseverlik ilişkileri olan mahallemize herkesi bekleriz” açıklamasını yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete