SPOR

Çanakkale Genç Karateci Beyza Akkaya Dünya Şampiyonası İçin Hazırlanıyor

Çanakkale Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan ve başarılı bir karateci olan Beyza Akkaya, dünya şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Çanakkale Genç Karateci Beyza Akkaya Dünya Şampiyonası İçin Hazırlanıyor
25-02-2024 13:39
Google News

Çanakkale Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 10.

sınıf öğrencisi ve Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Beyza Akkaya, karateye 7 yaşında başladı ve o günden bu yana önemli başarılara imza attı. 2019 yılında Türkiye Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ile Bosna Hersek'teki 24. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda ikinci olan Akkaya, 2021'deki Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda 42 kilo kadınlar kumitede birincilik elde etti.

Daha sonraki yıllarda birçok uluslararası müsabakada başarılı sonuçlar alan Akkaya, son olarak Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda birinci oldu. Şimdi ise İtalya'da düzenlenecek Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda yer alabilmek için milli takım seçmelerine hazırlanıyor.

Beyza Akkaya, karateye olan tutkusunu "bir hayat biçimi" olarak tanımlıyor ve hedeflerinin dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda yarışmak olduğunu belirtiyor. Antrenörü Berhat Erbasan, Akkaya'nın başarısından gurur duyduğunu ve sporcularıyla her gün çalıştıklarını vurguluyor.

Kulüp başkanı Melih Erbasan da sporcularının yoğun çalışma programıyla başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade ediyor ve ailelere çocuklarını spora teşvik etmeleri çağrısında bulunuyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete