GÜNDEM

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ANMA ZİYARETİ

Yolları Batman'da kesişen Suriyeli, Yemenli, Sudanlı, Çadlı, Afganistanlı, Türkmenistanlı, Kırgızistanlı gençlerin de bulunduğu 100 öğrenci, destan yazan atalarının Çanakkale'deki mezarını 103 yıl sonra ziyaret etti.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ANMA ZİYARETİ
16-03-2018 22:25
Google News

Türkiye Kardeşlik Birliği'nce (TÜRKAB) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan, Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve Türk Kızılayı Şubesinin desteğiyle hayata geçirilen "Kardeşlik İçin Çanakkale'deyiz, 103 Yıl Sonra Yeniden Projesi" kapsamında Batman Üniversitesinde öğrenim gören 100 öğrenci, Çanakkale gezisine katıldı. Öğrencilerin Fetih Suresi ile uğurlandığı törende açıklama yapan Vali Ahmet Deniz, Çanakkale ruhunun 1915 yılından beri diri olduğunu vurguladı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ümmetin birliği ve beraberliği için Çanakkale'nin güzel bir örnek olduğuna işaret etti.

"TARİH YENİDEN TEKERRÜR EDİYOR"

Öğrencilerden Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen sığınmacı Cuvana Muhammed, Çadlı Aboubakar Ali Ahmat Taha, Sudanlı Muhammed Elemin Abdallah da geziye katılan öğrenciler arasındaydı. (Üniversite Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete