EĞİTİM

Canan Karatay'dan yine çok tartışılacak bir açıklama: Modern tıp diye bir şey yok!

Diyet ve sağlıklı beslenme deyince akla ilk gelen isim şüphesiz Prof. Dr. Canan Karatay… Karatay, her sözüyle bilim dünyasını karşısına alarak çok tartışılacak konuları gündeme getirmeye devam ediyor. Karatay, kronik hasta diye bir şey olmadığını dile getirerek başladığı konuşmasında yine akıllara soru işareti bırakmayı başardı.

Canan Karatay'dan yine çok tartışılacak bir açıklama: Modern tıp diye bir şey yok!
18-02-2018 15:48
Google News

Önceki gün CNN Türk, ekranlarında Deniz Bayramoğlu’nun konuğu olan Prof. Dr. Canan Karatay, meslektaşlarının tepkisini çekecek bir açıklamaya imza atarak ‘modern tıp diye bir şeyin olmadığını’ öne sürdü.

Prof. Dr. Canana Karatay, “Her hasta ayrı bir problemdir. İyi bir hekim o problemin köküne iner ve onu çözer. 8 milyar insan ve 8 milyar parmak izi var. Fiziğiyle, ruhuyla, ailesiyle, çevresiyle, geçmişiyle, adetleriyle, yaşam biçimiyle hiç kimseyi tek bir gömleğe sokamazsınız. Tıp bir sanattır. Modern tıp diye bir şey yok. Tıp tektir. Objemiz insandır. İbni Sina’dan, Hipokrat’tan beri tıp tektir. Yok modern tıp, yok alternatif tıp, yok bilmem ne tıp… Onun için hasta vardır, hastalık yoktur. Bir gebeye hasta muamelesi yapılıyor. Gebe normal fizyolojik bir durum. Köyde de doğuruyor kadın, şehirde de doğuruyor. Doktor diyor her ay seni görecem, her gün şu ilaçları kullanacaksın… Nerden çıktı bu?” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete