GÜNDEM

CANLI BOMBALARIN KİMLİĞİ NETLEŞTİ

10 Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan barış mitingini kana bulayarak 97 kişinin ölümüne, 100’ü aşkın kişinin ise yaralanmasına neden olan canlı bombaların kimlik bilgileri netleşti.

CANLI BOMBALARIN KİMLİĞİ NETLEŞTİ
14-10-2015 20:44
Google News

Alınan bilgiye göre Ankara katliamı ile ilgili yürütülen soruşturmalarda yeni bulgular elde edildi. Aralarında Batmanlıların da bulunduğu toplam 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalardan birinin, Suruç’ta 33 kişinin ölümüne yol açan Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğu tespit edildi. İkinci canlı bombanın ise arananlar listesindeki Ömer Deniz Dündar olduğu ortaya çıktı. İki canlı bombanın, ayrı araçlarla Gaziantep'ten geldikleri, Y.Ş.'nin canlı bombalara keşif yaptırdığı tespit edildi. Araçların sahipleri ve Y.Ş. Gaziantep'te gözaltına alındı.

SALDIRI ÖNCESİ KEŞİF YAPMIŞLAR

Kimliklerin tespit edilmesinin ardından Gaziantep'te Y.Ş. ile iki aracın sahibi, operasyonla gözaltına alındı. Üç kişinin, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Saldırı öncesi Y.Ş. ile birlikte bölgede keşif yaptıkları tespit edilen canlı bombaların, Suriye'den Türkiye'ye geçiş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete