GÜNDEM

CANLI KALKANLAR ZILGITLARLA KARŞILANDI

26 gün aradan sonra özgürlüğüne kavuşan 26 canlı kalkan, Batman’da zılgıtlarla karşılandı.

CANLI KALKANLAR ZILGITLARLA KARŞILANDI
22-10-2015 19:24
Google News

Sason’da bir grup PKK’li ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada gözaltına alınarak haklarında tutuklama kararı verilen ve aralarında Batman, Beşiri ve İkiköprü Belediye Eş Başkanlarının da bulunduğu 26 partili, Kırıkkale ve Ankara-Sincan’daki cezaevlerinden tahliye edildi. Şehir girişinde zılgıt ve halaylarla karşılanan canlı kalkanlar, araç konvoyu ile Belediye binasının önüne geldi. Burada yapılan açıklamaya Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Milletvekili Adayı Mehmet Salih Aslan ile İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

“SAVAŞIMIZA KARIŞAMAZSINIZ DEDİLER”

Basına açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel “Savaşa, çatışmaya ve ölümlere hayır demek için oradaydık. Bunları hazmedemeyen kişiler tarafından gözaltına alınıp tutuklandık. Burada bize, bizim savaşımızı bozamazsınız, mesajı verildi. Çıplak aramaya, tacizlere mahkûm bırakıldık. Barışı savunmak suç değil, dünyanın onurlu işidir. Biz de bu savaşı sonuçlandıracağız” dedi.

“ASKER DE GERİLLA DA ÖLMESİN”

Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan ise “Canlarını ortaya koyarak canlı kalkan olan insanımıza madalya takılması gerekirken, tutuklanıyorlar. Bizim insanımız, Kürt, Türk, Arap anneler, Türkiye haklarının anneleri ağlamasın diye canlı kalkan oldu. Asker de, polis de, gerilla da ölmesin diye canımızı feda ederken AKP ve saray, asker ve polis ölmesin diye ne yapıyor?” dedi.

POLİSE SESLENDİ: SİZİ YAŞATMAK İÇİN VARIZ

Basın açıklamasının yapıldığı alanda görevli polis memurlarına seslenen Aslan “Sizleri ölüme gönderiyorlar. Ya ölün ya da öldürün diyorlar. Biz ise sizi yaşatmak istiyoruz. Yaşatmak için varız. Bunu bütün halkımızın görmesi gerekiyor. Sandıkları taşıyorlar. Bu şekilde bizi yıldırmaya çalışıyorlar. O sandıkları elinizin körüne de taşısanız biz gidip oyumuzu kullanacağız” ifadelerini kullandı.

“CEHENNEME DE TAŞISANIZ OYUMUZU KULLANACAĞIZ”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim sandıklarının taşınması konusunda ret karar vermesine rağmen, İl Seçim Kurulu Batman’ın 8 mahallesinde 94 sandığı birleştireceklerini açıkladı.

İl Seçim Kurulu tarafından sandıkların birleştirilmesine ilişkin alınan karar, kamuoyunun tepkisine neden oldu. HDP Batman Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, sandık birleştirme ya da taşıma işlemiyle vatandaşın oy kullanma hakkının önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirtti. Aslan, açıklamasında “Sandıkları cehenneme de taşısanız gidip oyumuzu kullanacağız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete