SİYASET

CANLI KALKANLARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Haklarında tahliye kararı verilen ve Batman’da coşkuyla karşılanan 26 canlı kalkan, DBP İl Binası’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

CANLI KALKANLARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
23-10-2015 20:30
Google News

Sason’da bir grup PKK’li ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada canlı kalkan eylemi başlattıkları gerekçesiyle haklarında tutuklama kararı verildikten sonra Ankara ve Kırıkkale Cezaevlerine gönderilen ve 25 gün aradan sonra yapılan mahkemede haklarında tahliye kararı verilen canlı kalkanlar DBP İl Binası’nda “geçmiş olsun” ziyaretlerini kabul etti.

“GEÇMİŞ OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİLER

Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Başkanı Osman Karabulut, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü ve İl Genel Meclis Eş Başkanı Mehmet Salih Altun’un da aralarında bulunduğu 26 canlı kalkan, Gülistan Caddesi’nin başında bulunan DBP İl Binasında halkla bir araya geldi. Ziyaretlere, HDP Batman Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da katıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel “Halkımız gerçekleri çok net biçimde görüyor. Canlı kalkan olduğumuz için gözaltı ve tutuklamaya maruz kaldık. Ama biz asker de gerilla da ölmesin diye canlı kalkan olmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete