GÜNDEM

ÇARPICI İDDİA

BATMAN-DİYARBAKIR RAYBÜSÜ, MALATYA’YA MI KAYDIRILDI?

ÇARPICI İDDİA
30-04-2019 18:51
Google News

İmza kampanyamızdan sonra Batman ve Diyarbakır Kamuoyunda geniş yankı uyandıran raylı sistem talebiyle ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. İddialara göre Batman-Diyarbakır illeri raybüs planlamasına alındı ancak takipsizlik sonucu bu proje Malatya’ya kaydırıldı.

BATMAN VE DİYARBAKIR, RAYBÜS İSTİYOR

Her gün ortalama 15 Bin kişinin kullandığı Batman-Diyarbakır Yolu’nda, mevcut ve aktif haldeki tren hattının, raylı ulaşım aracı raybüse dönüştürülmesini önerdik. Batman-Diyarbakır Yolu’nda araç sayısı ve hava kirliliğini azaltacak, güvenli, hızlı ve ucuz seyahat imkânı sağlayacak raybüs için başlattığımız imza kampanyasına destekler büyüdü. Zonguldak-Karabük, Çatal-Tire, Kars-Akyaka, Malatya-Elazığ arasında kurulan raybüs hattının, Batman-Diyarbakır arasında da uygulanması için başlattığımız kampanyayı Diyarbakır Basını da destekledi. Diyarbakır’da 5 gazete, Batman-Diyarbakır Raybüs İstiyor ortak manşeti ile çıktı.

DEVLET EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Batman-Diyarbakır arasında kullanılan 90 kilometre tren hattının raybüse dönüştürülmesi için siyasetçilerden destek beklerken, çarpıcı iddialara ulaştık. İddialara göre Batman-Diyarbakır, 2019 yılı Raybüs Hattı Planlamasına alındı ama bu iki ilin takipsizliği nedeniyle planlamada değişikliğe gidilerek, Malatya’ya kaydırıldı.

SİYASETÇİLER KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

Halk, batı illerinde 20 yıldır kullanılan raylı sistemin, Batman-Diyarbakır arasında da uygulanmasını istiyor. Basında geniş yer bulan ortak talebe, siyasetçiler ise kör, sağır, dilsiz kesiliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete