SİYASET

“Çarşı karışabilir”

31 Mart seçimleri nedeniyle partilerde belediye başkan adayı belirleme süreci devam ederken, kulislere göre DEM partide ise aday belirsizliği ve tartışmaları yaşanıyor.

“Çarşı karışabilir”
15-02-2024 19:41
15-02-2024 19:47
Google News

DELEGELER MEHDİ ÖZTÜZÜN’Ü SEÇMİŞTİ

DEM Parti, 31 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı göstereceği isimleri delegelerin oylarına sundu. Partiye başvuru yapanların dosyaları ön elemeden geçti. Başvurusu kabul edilen adaylar için ön seçim yapılarak başkan adaylarını belirleme işi delegelerin kararına bırakıldı. Batman’da delegelerin yüzde 80 oyunu alan Av. Mehdi Öztüzün’ün Batman Belediye Başkan Adayı, Gülistan Sönük’ün ise eş başkan adayı olarak gösterilmesi beklenirken, sürecin parti üst düzey organları tarafından sabote edildiği iddiaları yayıldı. 

MEHDİ ÖZTÜZÜN, DİYARBAKIR’DA GÖRÜŞMEYE ÇAĞRILDI

Bugün Diyarbakır’da gerçekleşen DEM parti toplantısında Mehdi Öztüzün’le şiddetli tartışmalar yaşandığı ve Öztüzün’ün toplantıyı terk ettiği söylentisi, kulisleri hareketlendirdi. İddialara göre parti üst düzey organları, oyların yüzde 80’ini almasına rağmen Mehdi Öztüzün’ün eş başkan, Gülistan Sönük’ün ise Batman Belediye Başkan Adayı olarak belirleneceğini açıkladı. İddialar, parti içinde de kargaşaya neden oldu. 

ÇARŞI KARIŞABİLİR

Gazetemize konuşan bazı DEM parti delegeleri “Partide çarşı karışabilir” uyarısında bulundu. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Eyüp üney
Eyüp üney 2 ay önce
Halkın oyuyla geldi ancak halkı. Oyuyla gider sakın ha sakın Mehdi öztüzünü ezip geçmeyin yoksa kaybeden batman olur Mehdi abe candır gerisi heycandir
Ahmet Tangünr
Ahmet Tangünr 3 ay önce
Mehdi öztüzün halkın iradesidir,kimse yanlış yapmasın. Dem partisi parçalanır,kan kaybeder. Kadın aday da yıpranacağı için sağlıklı çalışma yapamaz. Genel merkez ise, d.bakır ise , kirli eller ise kimse elini BATMANIMIZDAN ÇEK.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete