GÜNDEM

ÇARŞI KARIŞTI

Polis ve Esnaf, karşı karşıya geldi.

ÇARŞI KARIŞTI
21-09-2017 21:26
Google News

Kaçak cep telefonu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyon, tansiyonu yükseltti. Çarşı Mahallesinde polis ekipleri ile esnaf, karşı karşıya geldi.

POLİS, KAÇAKÇILARA BASKIN DÜZENLEDİ

Alınan bilgilere göre, Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, Çarşı Mahallesi’ndeki iki pasaja baskın düzenledi. Polis, işyerlerinde bulunan kaçak cep telefonlarına el koyarken, esnaf ise polise direndi. Olayların büyümesi üzerine Çarşı Merkezine çok sayıda TOMA ve zırhlı araç sevk edildi. Yaşanan arbedede havaya ateş açarak kalabalığı dağıtan polis, kaçak cep telefonlarına el koyarak pasajdan ayrıldı.

ESNAF, ALANA İNDİ

Tepkili esnaf, polis ekipleri pasajdan ayrıldıktan sonra alana indi. Öfkeli kalabalık “Batman Uyuma, Esnaf Uyuma” sloganları ile Belediye Kavşağına kadar yürüdü. Kavşakta bekleyen TOMA’lar, esnafın yürüyüşüne engel oldu. Yürümesine izin verilmeyen esnaflar, kavşakta oturma eylemi yaptı. Oda Temsilcilerinin araya girmesi üzerine eylem sonlandırıldı.

“BU ÜLKEDE HER ŞEYİN FATURASI MI VAR?”

Olaylar sırasında esnafın yanında yer alan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara “Esnafa yönelik baskıyı kabul etmiyoruz. Toplu bir şekilde ekonominin dipte olduğu bir dönemde, bu baskınların yapılması çok yanlış. Ahilik Haftasına denk gelen bu olayı kınıyoruz. Ülkede hiçbir şeyin faturası yokken Batman’da böyle bir operasyonun yapılması art niyetli bir yaklaşımdır” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete